Μυστήριο με υπόγειο βόμβο αναστατώνει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ευλογοφανή εξήγηση παραμένει προς το παρόν ο μυστήριος, υπόγειος βόμβος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στα Μετέωρα Πολίχνης, στον δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο που φαίνεται να έχει αποκλειστεί είναι ο θόρυβος να σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ThessToday, από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 13/1 στην περιοχή, δεν προέκυψε κάποιος συσχετισμός.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ μετέβη στο σημείο για έλεγχο και δέκα λεπτά πριν από τη μία, τα μέλη του άκουσαν τον ήχο που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν οφείλεται ούτε στο δίκτυο του νερού ούτε στη λειτουργία του υδραγωγείου. Αν και η ακριβής εστία του ήχου δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, εκτιμάται πως ο θόρυβος προήλθε το δάσος του Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ThessToday.gr, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο, ο κύριος Βαγγέλης Κοκαχείλης.

Η κυρία Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε στο ThessToday.grότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους. «Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε το ντουκ…ντουκ…ντουκ…».

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσει βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

«Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Από ό,τι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», επισήμανε.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δηλώσεις για το θέμα έκαναν σχετικά ερωτηθέντες οι σεισμολόγοι, Ευθύμιοος Λέκκας και Γεράσιμος Χουλιάρας. Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα αίτια να είναι ανθρωπογενή, ενώ ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο της πόλης έχιε αναλάβει να κάνει μελέτες για να δει αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό. Τόνισε ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι τοπικό.

Με πληροφορίες από THESSTODAY hellasjournal.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ