Ντροπή! Ετοιμάζονται να δώσουν εκατομμύρια στους Γερμανούς εγκαταλείποντας την αγωγή Καμμένου υπέρ του δημοσίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρώνουμε ακόμα τα φαντάσματα του Σημίτη, του Άκη και του Γιάννου! Αντί να λογοδοτούν για το σκάνδαλο των Λέοπαρντ, θέλουν και λεφτά!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα γραφει ο Δήμος Βερύκιος στο ieidiseis.gr

Έντονο παρασκήνιο στο υπουργείο Άμυνας για τα 110 εκατομμύρια ευρώ που αξιώνει η γερμανική εταιρία KMW ως ρήτρες από την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρτ του 2003.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καραδοκεί στην γωνία και είναι έτοιμη να επιτεθεί εάν και εφόσον ικανοποιηθεί το γερμανικό αίτημα απόσυρσης της αξίωσης που είχε προβάλει η προηγούμενη το 2017 για καταβολή 43 εκ ευρώ ως ρήτρες για την κακή εκτέλεση του προγράμματος PzH !

Πολιτικό ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι ως διαμεσολαβητές για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης ώστε να κλείσει η αστική διαφορά , εμφανίζονται “φαντάσματα” του παρελθόντος που κυριαρχούσαν επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου… Σύμφωνα με την συμβιβαστική πρόταση της γερμανικής πλευράς το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να καταβάλει στην KMW 80 αντί 110 εκατομμύρια και επίσης το ελληνικό δημόσιο να παραιτηθεί από την αξίωση Καμμένου για καταβολή 43 εκατομμυρίων για την κακή εκτέλεση του προγράμματος PzH.

Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία που επιί15 χρόνια πυορροεί…

Ημερολόγιο Θυέλλης

Καρέ – καρέ η δεκαπενταετής διένεξη Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρία KMW:

2003: Προμήθεια 170 Αρμάτων Leo2Hel από την εταιρεία KMW και Rheinmetal (RLS,RDE) ύψους 1,7 δις ευρώ

2006: α. Εντοπισμός αστοχίας αντοχής πύργου των αρμάτων (σχεδιαστικό λάθος σε τοποθέτηση θυρίδας) σε βολές πυροβόλου. Η σύμβαση προέβλεπε αντικατάσταση του πύργου εφόσον ήταν συστημικό σφάλμα, γεγονός που δεν έγινε ποτέ!

β. Εντοπισμός τριχοειδών ρωγμών στην περιοχή των θυρίδων στην οροφή του πύργου αρμάτων !

γ. Εντοπισμός ξεφλουδίσματος στο εσωτερικό πυροβόλων 120/55 αρμάτων κατασκευής Rheinmetall!

2009: Σταματάει η ροή υπογραφών στα πρωτόκολλα παραλαβής και ξεκινάει η αποκατάσταση τους. Ήδη μέχρι εκείνη την στιγμή τα άρματα είχαν εξοφληθεί μέχρι το τελευταίο άπαξ. Παρόλα αυτά για τον Στρατό Ξηράς δεν ήταν επιχειρησιακά κατάλληλα σχεδόν τα μισά (70) αφού είχαν τις προαναφερθείσες αστοχίες.

2012: Προσφυγή της εταιρείας KMW στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για αναγνώριση απαίτησης τους για καταβολή τόκων υπερημερίας 118 εκ ευρώ λόγω μη πληρωμής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου του 69% αξίας τιμολογίων
«παραδοθέντων συμβατικών ειδών». Μέχρι το 2011 οι επιδιορθώσεις των ανωτέρω προβλημάτων δεν είχαν ολοκληρωθεί.

2013: Παράδοση του «Ηνιόχου» των Αρμάτων προκειμένου να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό με την επικοινωνία τους.

2017: Προσφυγή στα αστικά δικαστήρια από τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο για 43 εκ ευρώ ρήτρες για την κακή εκτέλεση προγράμματος PzH.

2018: Προσφυγή της εταιρείας KMW στο ICC (διεθνές δικαστήριο συμβάσεων) για αποζημίωση με ρήτρες ύψους 165 εκ ευρώ κατόπιν τόκων υπερημερίας για την υπόθεση των αρμάτων Leo2Hel της σύμβασης του 2016 Α/03.

2020: Υποβολή πρότασης (από την KMW) συμβιβασμού τα βασικά σημεία της οποίας είναι:

(α) Διευθέτηση όλων των ανοιχτών συμβατικών θεμάτων

(β) Καταβολή στην KMW του ποσού των 80 εκατ. € εκ των οποίων:

1/ 50% θα διατεθεί μέσω της ίδρυσης ενός κεφαλαιουχικού οργανισμού/εταιρείας (Fund/Company) για βιομηχανικές επενδύσεις που θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της KMW για ανάπτυξη και παραγωγή στην Ελλάδα.

2/ 25% θα πληρωθεί προς την εταιρεία για αποζημίωση της ζημίας που προκλήθηκε λόγω των καθυστερημένων πληρωμών.

3/ 25% θα είναι πληρωτέο στην εταιρεία, αν και εφόσον η τελευταία δεν λάβει από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας τα επόμενα πέντε (5) έτη παραγγελίες ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. €. (Η νομιμότητα αυτής της διάταξης θα πρέπει να εξεταστεί καθόσον πιθανό να παραβιάζει τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, απ ευθείας ανάθεση).

4/ Η KMW θα τοποθετήσει επίσης παραγγελίες υποκατασκευαστικού έργου ύψους 200 εκατ. € στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, οι οποίες δε σχετίζονται με τις παραγγελίες του Ελληνικού Δημοσίου στην KMW.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ