Κύκλωμα: Προσεγγίζουν σε καφέ και στα social media γυναίκες, τις οποίες ναρκώνουν και τις «πασάρουν» σε πλουσιόπαιδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη η νεαρή κοπέλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γ.Μ. στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης να κρύβεται ένα επικίνδυνο και αδίστακτο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εντοπίζουν σε καφέ μπαρ της πόλης και στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανυποψίαστες γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια προσεγγίζουν και, αφού εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη τους, τις ναρκώνουν και τις «πασάρουν» σε ευκατάστατους πελάτες με διεστραμμένες ορέξεις!

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας παρενέβη αρμοδίως, ζητώντας να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε επί της ουσίας να γίνει έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, ενώ στη σχετική του παραγγελία επικαλέστηκε μία σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θα εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία, ενδεχομένως με την ποινική αναβάθμιση της κατηγορίας βάσει της οποίας μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του καταγγελλόμενου βιασμού.

Νωρίτερα, χθες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Μαργαρίτα Χρα είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας. Η εισαγγελική λειτουργός αξιολόγησε τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με τις οποίες στο πάρτι ακολασίας φέρεται ότι συμμετείχαν και άλλες κοπέλες, οι οποίες εκδίδονταν! Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η 24χρονη, η οποία πήγε στο ρεβεγιόν ως καλεσμένη με παρότρυνση ενός γνωστού της, δεν «συνεργαζόταν» με κανένα κύκλωμα μαστροπείας.

Οι διωκτικές Αρχές θα ερευνήσουν αν τα άτομα που συμμετείχαν στο εν λόγω πάρτι είχαν στόχο την αναζήτηση νεαρών καλλίγραμμων γυναικών τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία διοχετεύοντάς τες σε τέτοιες «εκδηλώσεις». Στο πλαίσιο της προανάκρισης που θα γίνει από την Ασφάλεια αναμένεται να ερευνηθεί, επίσης, αν τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης είχαν σχέση και με άλλες έκνομες ενέργειες. Στο μεταξύ, μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες καταγγέλλουν δημόσια ότι άνδρες με… πονηρές προθέσεις παρακολουθούσαν τα προφίλ τους στα social media.

«Ο τύπος είναι εντελώς σάικο, έχει εμμονές και παρακολουθεί μέσω του ίνστα και μέσω φέικ προφίλ που διατηρεί διάφορα κορίτσια. B., Τ.Π, Φ., Π.Κ που ήταν στο σαρβάιβορ (σ.σ.: αναφέρονται τα πλήρη ονόματα) είναι δίπλα του και κανονίζουν κοπέλες. Ολη η παρέα αυτή. Και ο Μ. προφανώς με τον οποίο έχει τα μνμτ. Ο διασυρμός που έχουμε υποστεί εγώ και άλλες πόσες κοπέλες είναι απερίγραπτος. Και όλο αυτό για να κάνει αυτό το αλητάκι τον γόη. Κάνει ό,τι κάνει και στο τέλος σε βγάζει τρελή» αναφέρει στο Instagram μια κοπέλα με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της Γ.Μ.

Ατομο που γνωρίζει καλά τη νύχτα ανέφερε στο Sputnik ότι φημολογείται πως τέτοια πάρτι άρχισαν να διοργανώνονται σε ξενοδοχεία και αλλού εξαιτίας της πανδημίας και των απαγορεύσεων. Μάλιστα, σε αυτά καλούνται να συμμετέχουν νεαρά κορίτσια που συχνάζουν σε διάφορα μαγαζιά, αλλά και γυναίκες που εκδίδονται αντί αμοιβής.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας Αθανάσιος Ζιώγας προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού.«Εχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Οχι την ίδια νύχτα» επισήμανε ο κ. Ζιώγας. Ο ίδιος τόνισε πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση το πόρισμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ εξήγησε ότι μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε μόνο ένα άτομο, το οποίο ομολόγησε ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα με τον ισχυρισμό ότι έγινε με συναίνεσή της. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να εξακριβωθεί αν χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην Αστυνομία η νεαρή κοπέλα είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ωστόσο στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται ότι κατονόμασε και άλλα πρόσωπα.

Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι περιγραφές της 24χρονης Γ.Μ. για όσα εκτυλίχθηκαν στο «ρεβεγιόν της φρίκης», που διοργανώθηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από γόνους διάσημων οικογενειών και ηχηρά ονόματα του κλάδου της εστίασης! Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από πέντε πλουσιόπαιδα, το «λάθος» της ήταν ότι έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη στον Μ.Π., ο οποίος φέρεται ότι εργαζόταν στην καφετέρια Αχίλλειον και τον θεωρούσε φίλο της. Εκείνος την έπεισε να τον ακολουθήσει μαζί με κάποιες φίλες της στο πάρτι που είχε στήσει με Αθηναίους επιχειρηματίες -«υπεράνω υποψίας»- στη σουίτα 401. Οταν η 24χρονη θέλησε να φύγει, ήταν ζαλισμένη και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, οπότε τηλεφώνησε στον «φίλο» της, ο οποίος την παρότρυνε να γυρίσει πίσω. «Στις 04.00 το πρωί, φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης. Δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητό μου να εντοπίσω. Ετσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο» ανέφερε η 24χρονη. Το τι ακολούθησε περιέγραψε ο δικηγόρος της:

«Μπήκε αμέσως στο ξενοδοχείο, πήγε στη ρεσεψιόν, έκλεισε το δωμάτιο 510 και πήρε το κλειδί για να πάει να κοιμηθεί. Είχε κατά νου ότι ο άνθρωπος που την κάλεσε ήταν εκεί ούτως ή άλλως και είναι φίλος της, ο οποίος θα την προστάτευε. Μόλις άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ, τρία άτομα την πλησίασαν και την παρέσυραν, κατά τη δική της άποψη, στο δωμάτιο 602» αποκάλυψε ο δικηγόρος της Γ.Μ., Αθανάσιος Ζιώγας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ