Μηχανικός, λύνει το μυστήριο με τον περίεργο θόρυβο στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είδα από το εξωτερικό που ζω το θέμα με τον περίεργο ήχο που αναστατώνει κάθε βράδυ την Θεσσαλονίκη (Μετέωρα) και σκέφτηκα μήπως μπορώ να βοηθήσω, ειδικά μετά την…. παρουσίαση ενός βίντεο από ένα αντλιοστάσιο.

Κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με σωληνώσεις και ροή το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί είναι εάν υπάρχει αυτόματη βάνα στο κύκλωμα που να έχει φτάσει σε τερματική κατάσταση λειτουργίας και παρουσιάζει κρουστικά φαινόμενα στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ροής την στιγμή του συμβάντος που για κάποιο λόγο είναι αυξημένες, υποχρεώνοντας την να λειτουργεί κοντά και μερικές φορές εκτός των ορίων των προδιαγραφών της.

Επισυνάπτω και ένα σχετικό βίντεο από αντίστοιχο γεγονός που μου συνέβη σε ξεκίνημα μονάδας Water Injection σε έργο μου στην Σαουδική Αραβία πριν κάποια χρόνια. Το βίντεο δείχνει πως λειτουργεί μια αυτόματη βάνα DN 28″ bypass σε κύρια σωλήνα DN 60″ όταν η ροή μέσα της έχει φτιάσει ή και ξεπεράσει τα όρια των προδιαγραφών της.

Με εκτίμηση
Μανώλης Μουλός
Μηχανολόγος Μηχανικός, Διπλ. (ΕΜΠ)

/makpress.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ