Ασυνείδητοι: Έστελναν έγκυο γυναίκα με νεκρό έμβρυο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικη ειναι η ιστορία μιας 41χρονος εγκύου που όταν διαπιστώθηκε πως το επτά εβδομάδων μωρο που κυοφορούσε ήταν νεκρό, χρειάστηκε να απευθυνθεί σε τρία Νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς να βρεθεί λύση και τελικά κατέληξε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η καταγγελία της δημοσιεύτηκε στο kozanimedia και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο γυναικολόγος της διαπίστωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2021 ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο όμως οταν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης αρχικά στις 30 Δεκεμβρίου, ο γυναικολόγος που εφημέρευε δεν μπόρεσε να κάνει την επέμβαση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου και μετά στις 3 Ιανουαρίου, αλλος γυναικολόγος πιστοποιεί ότι «είναι επικίνδυνο» να κρατήσει το έμβρυο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που θα υπάρχει αναισθησιολόγος και της συστήνει να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Την ίδια ημέρα, το γυναικολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών προτείνει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και μάλιστα της κλείνει ένα επείγον ραντεβού.

Εκει συνεχίστηκε η ταλαιπωρία της, καθως αν και διαπιστώθηκε με υπέρηχο ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό, της επισημαίνουν ότι εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον.

Τελικά την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δόθηκε η λύση στο πρόβλημά της.

Η ίδια όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε ήδη αναφορά καταγγελία και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, προκειμένου να λάβει γνώση της αντιμετώπισης, που είχε ιδιαίτερα όπως τόνισε με τη διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πως ένα Νοσοκομείο όπως της Κοζάνης δεν μπορεί να έχει όλες τις ημέρες αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα να μην δίνονται άμεσες λύσεις σε επείγοντα περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ