Έφυγε απο τη ζωη η γνωστή αρχαιολόγος, Αιμιλία Μπακούρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε απο τη ζωη η Αιμιλία Μπακούρου, η για πολλές δεκαετίες Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Η εκλιπούσα άφησε έντονα το στίγμα της στην λειτουργία της Εφορείας και συνέβαλε σημαντικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κυρίως της καστροπολιτείας του Μυστρά.

Ήταν μητέρα δύο παιδιών του Δημήτρη και της Ναταλίας και ευτύχησε να δει δυο εγγόνια, τον Γιάννη και την Αιμιλένα.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού:

«Η Αιμιλία Μπακούρου υπήρξε μία ακάματη δημόσια λειτουργός. Κατά την πολύχρονη υπηρεσία της στο Υπουργείο Πολιτισμού, προώθησε την ανασκαφική έρευνα, αλλά και τη συντήρηση και αποκατάσταση δεκάδων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων. Φρόντισε την οργάνωση και διαχείριση σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, τη δημιουργία τοπικών εργαστηρίων συντήρησης, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μουσειακών εκθέσεων. Συνετέλεσε αποφασιστικά στην οργάνωση της ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
Διακεκριμένη επιστήμονας, η Αιμιλία Μπακούρου έχαιρε του σεβασμού και της εκτίμησης των συναδέλφων της. Ο δυναμισμός, η αφοσίωση, η ψύχραιμη ματιά και η αντικειμενική προσέγγιση των πραγμάτων συνιστούν την παρακαταθήκη της για το έμψυχο δυναμικό, όχι μόνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στην οποία με υπέρμετρο ζήλο υπηρέτησε, όσο και της ευρύτερης αρχαιολογικής οικογένειας.
Το έργο της αποτελεί παρακαταθήκη για τους νεότερους συναδέλφους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ