Χάπι βιασμού: Το άχρωμο, άοσμο και άγευστο σκεύασμα – Όσα γνωρίζουμε (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάπι βιασμού: Αναλυτικά όλα όσα γνωρίζουμε για το χάπι του βιασμού που πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του και στην χώρα μας. Η υπόθεση με τον βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, έφερε στην επιφάνεια και ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό σε χώρες της Ευρώπης και πλέον προκαλεί ανησυχία και στην χώρα μας. Ο λόγος γίνεται για αυτό που λέγεται ως χάπι του βιασμού.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το θύμα, έδειξαν πως όντως της είχε χορηγηθεί αυτό, κάτι που σημαίνει πως οι κατηγορίες για τους δράστες γίνονται πολύ πιο αυστηρές, με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμα και με ισόβια.

Τι είναι το χάπι βιασμού

Ποιο όμως είναι αυτό το χάπι του βιασμού; Στην χώρα μας υπάρχουν τα GHB, αλλά και αυτά που περιέχουν φλουνιτραζεπάμη όπως είναι τα εξής: Vulbegal, Rohypnol, Hipnosedon. Βέβαια, για να τα πάρει κανείς θα πρέπει να έχει συνταγή γιατρού, αλλά ακόμα και έτσι δεν είναι εύκολη η απόκτησή τους, καθώς έχουν απαγορευτεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και χρόνια, όπως για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία και στην Γαλλία. Βέβαια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν online.

Λίγο μετά την κατανάλωσή του, το θύμα αρχίζει να νιώθει μία αδιαθεσία και μία ζαλάδα, η οποία αργότερα αρχίζει και επηρεάζει τα νεύρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει. Παράλληλα η φλουνιτραζεπάμη προκαλεί και απώλεια μνήμης, όπως επιβεβαιώνεται και από την περίπτωση της 24χρονης που όταν ξύπνησε αδυνατούσε να θυμηθεί τι είχε συμβεί.

Ακόμα και σήμερα, όπως φάνηκε και στη συνέντευξή της, δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβη από ένα σημείο και μετά, αλλά έχει σκόρπιες εικόνες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του να έχει δύο άνδρες από πάνω της, με τον έναν να της ξεκουμπώνει το παντελόνι.

Συνολικά οι δράση αυτών των χαπιών κρατάει κάποιες ώρες και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι σημαντικό το θύμα να προβεί άμεσα σε εξετάσεις, καθώς όσο περνάνε οι ώρες, τόσο τα ίχνη των ουσιών αυτών εξαφανίζονται.

Προϊόντα πρόληψης

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος και της ανησυχίας που υπάρχει σε πολλές χώρες, είναι το γεγονός οτι έχουν βγει στην αγορά προϊόντα που ανιχνεύουν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες, προκειμένου να γλιτώσουν τα θύματα… Στο διαδίκτυο υπάρχουν ειδικά ποτήρια, αλλά και ειδικά καλαμάκια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, προκειμένου να διαπιστώσει αν το ποτό που πίνει είναι καθαρό και δεν εμπεριέχει κάτι που να επηρεάσει τον αγοραστή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ