Με γιούχα υποδέχθηκαν την Μίνα Γκάγκα στην Πάτρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίνα Γκάγκα Πάτρα: Με συνθήματα και πανό στην πύλη του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, υποδέχθηκαν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή και συνδικαλιστές, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Η κ. Γκάγκα βρίσκεται από την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, στην Πάτρα, όπου έχει συναντήσεις με υγειονομικούς φορείς της περιοχής. Την ώρα που έφτανε η πομπή με το αυτοκίνητο της αναπληρώτριας υπουργού, οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν πανό και πλακάτ, της φώναζαν «παραιτήσου».

Η Μίνα Γκάγκα προχώρησε στα ενδότερα με τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν, χωρίς να προκληθεί μεγαλύτερη ένταση. Τα πανό που είχαν κρεμάσει στα κάγκελα του νοσοκομείου, έγραφαν «όχι στον εξαναγκασμό» και «όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για κανέναν».

Δείτε τη στιγμή στο βίντεο του thebest.gr

Μίνα Γκάγκα Πάτρα: «Ανεμβολίαστο το 85% των ασθενών σε ΜΕΘ»

Ανεμβολίαστο είναι το 85% των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, επεσήμανε η κ. Γκάγκα. Όπως είπε, η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προστατεύει και είναι 48 φορές μικρότερος ο κίνδυνος να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ ένας τριπλά εμβολιασμένος, σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο.

Η πανδημία πιστεύω ότι θα υποχωρήσει σύντομα, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας την ανάγκη του εμβολιασμού και τήρησης των μέτρων.

Σχετικά με τις αλλαγές στο ΕΣΥ, επεσήμανε ότι δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο και πως στόχος είναι η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ