Ανοίξτε τον φάκελο της Λίνας Κοεμτζή! Ήταν δολοφονία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Θεσσαλονίκη δεν μπορεί αυτός ο φάκελος να παραμείνει στο αρχείο ως «αυτοκτονία».

«Ντρέπομαι που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της Λινας, λέγοντας ακόμη πως «δεν υπάρχει δικαιοσύνη».

Η χαροκαμένη μανα έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν μια κοπέλα να βρίσκεται νεκρή μετά από πτώση και την ίδια στιγμή δύο καθάρματα να βρίσκονται πάνω από το πτώμα της και να ψάχνουν κάποιο συγκεκριμένο στικάκι που φέρεται να είχε μαζί της η κοπέλα όταν πήδηξε στο κενό.

Είτε την έσπρωξαν, είτε την πίεσαν για να πέσει. Και έπειτα προσπαθούσαν να αφαιρέσουν από πάνω της τα ενοχοποιητικά στοιχεία που κρατούσε για να γλιτώσουν.

Και όμως, φαίνεται ότι οι δολοφόνοι ήταν τόσο δικτυωμένοι, που οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη δεν εξιχνίαση την υπόθεση.

Γιατί δεν καλούν τον μάρτυρα να δει τις φωτογραφίες των υπόπτων; Τι φοβούνται; Αυτόν που κάλεσαν από το εξωτερικό, που θεωρείται ύποπτος, γιατί δεν τον καλούν; Φοβούνται μήπως αναγνωρίσει κάποιον από τους δύο; Τι φοβούνται επιτέλους; Το πιο μεγάλο μυστικό κρύβεται μέσα στην εστία. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, πολύ καταβεβλημένη

Τον Φλεβάρη του 2016 η άτυχη φοιτήτρια είχε πέσει από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, μετα από απειλές που είχε δεχτεί σχετικά με την κυκλοφορία προσωπικού της βίντεο και φωτογραφιών με ερωτικό περιεχόμενο. Είναι δεδομένο οτι όταν πήδησέ ήταν μαζί της αυτά τα δύο καθάρματα. Ήταν την έσπρωξαν στο κενό, είτε την οδήγησαν στην πτώση εκβιάζοντας την.

Αρχικα ο θάνατός της είχε αντιμετωπιστεί ως αυτοκτονία, αλλά η μητέρα της είχε καταγγείλει τα περιστατικά απειλών που είχε δεχτεί η κόρη της και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διςταξε έρευνα το 2017 σχετικά με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αλλά δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για την ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων, με αποτέλεσμα η αντιεισαγγελέας να προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Γιατί μπήκε στο αρχείο

Η απόφαση στηρίχθηκε στο γεγονός ότι από την προκαταρκτική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος κάποιου προσώπου για την άσκηση ποινικής δίωξης περί εγκληματικής ενέργειας. Έτσι, αν στην απόφαση για αρχειοθέτηση συναινέσει και η εισαγγελέας Εφετών, η συγκλονιστική αυτή υπόθεση κλείνει με πολλά σκοτεινά σημεία.

Η οικογένεια της όμορφης φοιτήτριας είχε κινήσει «γη και ουρανό» για να αποδείξει μέσω μαρτύρων ότι η Λίνα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την έρευνα των διωκτικών Αρχών, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του grtimes.gr.

Ο θάνατος της 22χρονης Λίνας συντάραξε την κοινή γνώμη το Νοέμβριο του 2016. «Στριμωγμένη» σε ένα αδιέξοδο εκβιασμών λόγω κάποιων βίντεο και φωτογραφιών από την προσωπική της ζωή που είχαν διαρρεύσει, η όμορφη κοπέλα ανέβηκε στην ταράτσα της φοιτητικής εστίας επί της οδού Λέοντος Σοφού όπου διέμενε και έκανε βουτιά στο κενό.

Αν και τα πρώτα στοιχεία έδειχναν αυτοκτονία, ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 22χρονης Σταυρούλας Τομπάζη είχε διατάξει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως υποστηρίζει ακόμη η χαροκαμένη γυναίκα, το παιδί της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από κάποιους που την απειλούσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν τις προσωπικές της στιγμές.

Έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 η μητέρα της 22χρονης είχε ανέβει απελπισμένη στην ταράτσα του κτιρίου της Εισαγγελίας Γιαννιτσών, διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας. Έως πριν από λίγο καιρό η Σταυρούλα Τομπάζη απηύθυνε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα αυτοπτών μαρτύρων και όσων γνώριζαν το άτομο το οποίο φέρεται ότι εκβίαζε και απειλούσε τη Λίνα.

Πλέον, η απόφαση για αρχειοθέτηση μπορεί να αλλάξει μόνο με παρέμβαση της εισαγγελέως Εφετών και να συνεχιστεί η έρευνα για την υπόθεση, η οποία έφερε με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το θανάσιμο «παιχνίδι» σε βάρος νέων γυναικών που εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους.

Είναι θέμα τιμής για την δικαιοσύνη, την αστυνομία, για την Ελλάδα ολόκληρη, η υπόθεση να βγει από το αρχείο με νέα στοιχεία.

Τι είχε καταγγέλλει για το κύκλωμα εκβιαστών η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή  το 2019:

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη μοιραία πτώση της Λίνας Κοεμτζή από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στο Αριστοτέλειο, οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση δεν έχουν τέλος.

Ένα νέο πρόσωπο – κλειδί για την υπόθεση, φέρνει τώρα στο φως νέα στοιχεία, που προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εφημερίδα RealNews, υπάρχει μεγάλο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη, που παγιδεύει με τολμηρές φωτογραφίες νεαρά κορίτσια, τα οποία στη συνέχεια εκβιάζει… Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πολλά όμορφα κορίτσια έχουν πέσει θύματα, όπως η Λίνα Κοεμτζή. Τα πείθουν να βγάλουν τολμηρές φωτογραφίες και στη συνέχεια τις απειλούν και τις εκβιάζουν».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει απειλήσει και εκείνον αλλά δεν έχει πάει στην αστυνομία, με τον φόβο ότι μπορεί να τον βλάψουν τα μέλη του κυκλώματος.

«Διατηρούσα μία ναυτιλιακή εταιρεία στη Θεσσαλονίκη στην οποία εργαζόταν η Λίνα και άλλες δύο κοπέλες ως υπάλληλοι γραφείου. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν η φίλη της Λίνας που έχει μετακομίσει στο Λονδίνο. Κάποια ημέρα χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά και ένας κύριος μου ζήτησε να απολύσω τα συγκεκριμένα κορίτσια γιατί, όπως μου είπε, “δουλεύουν” για εκείνον. Εγώ του απάντησα ότι πρόκειται για εργατικά και σοβαρά κορίτσια και του ξεκαθάρισα ότι δεν θα τα διώξω. Με απείλησε ότι θα με κλείσει στη φυλακή και ότι θα με εξαφανίσει αν τις κρατούσα στην εταιρεία. Έτσι λειτουργούν αυτοί, για να μη χάσουν τις κοπέλες». Μάλιστα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν δεχτεί απειλές από αυτό το κύκλωμα.

Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και σωριάστηκα σε ένα παγκάκι δίπλα στο μνήμα του παιδιού μου

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή, Σταυρούλα, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα αποκάλυψε: «Από τον θάνατο του παιδιού μου μέχρι σήμερα έχω δώσει γενναίες μάχες για να δικαιωθεί η μνήμη της και να αναπαυθεί η ψυχούλα της. Το παιδί μου, μου το σκότωσαν. Ένα γεγονός που συνέβη χθες στο πρωί στο νεκροταφείο των Γιαννιτσών έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα πίστευα και πιστεύω μέχρι σήμερα».

«Εχθές το πρωί λοιπόν, κατά τις 8.20 πήγα, όπως κάθε μέρα, στο νεκροταφείο για να επισκεφθώ την κόρη μου. Μέσα στην είσοδο, στεκόταν ένα μαύρο Audi τύπου τζιπ χωρίς πινακίδες όπου επέβαιναν δύο άνδρες. Ξαφνικά, ο οδηγός άνοιξε το παράθυρο και μου είπε: “Καλημέρα κοπελιά. Να σε ρωτήσω κάτι;”. Πλησίασα προς το μέρος του και τότε, ο οδηγός έβαλε μπροστά στο πρόσωπό μου ένα χαρτόνι που έγραφε: “Αν δεν σταματήσεις να μιλάς, θα σου κόψω το λαρύγγι”. Πριν προλάβω να πω κάτι, το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα κι εξαφανίστηκε. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και σωριάστηκα σε ένα παγκάκι δίπλα στο μνήμα του παιδιού μου» πρόσθεσε.

«Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγα στο Α.Τ. Γιαννιτσών και έκανα καταγγελία. Παρακαλώ να κινηθεί άμεσα ο Εισαγγελέας και να ανοίξουν όλες οι κάμερες ώστε να μάθουμε ποιο ήταν αυτό το αυτοκίνητο και ποιοι επέβαιναν σε αυτό. Το αυτοκίνητο θα πήγε είτε προς Έδεσσα είτε προς Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να φύγεις από εκεί, ενώ στους εν λόγω δρόμους υπάρχουν αμέτρητες κάμερες που θα έχουν καταγράψει την πορεία του. Μέσα σ’ αυτό μπορεί να επέβαινε ο δολοφόνος της κόρης μου, ή κάποιος που να σχετίζεται με τη δολοφονία της. Σας ικετεύω, κάντε κάτι γρήγορα. Η ζωή μας έχει γίνει κόλαση. Εγώ θα συνεχίσω να παλεύω για να δικαιωθεί το κοριτσάκι μου, κανείς δεν μπορεί να με τρομάξει με απειλές, κανείς δεν είναι ικανός να με σταματήσει. Το ότι σκότωσαν την κούκλα μου θα μου το πληρώσουν ακριβά…» κατέληξε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 28 Νοεμβρίου του 2016 όταν η 22χρονη φοιτήτρια έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η 22χρονη κοπέλα λίγο καιρό πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε πέσει θύμα cyber bullying, λόγω ενός βίντεο και κάποιων προσωπικών της φωτογραφιών που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Η οικογένειά της ξεκίνησε μια έρευνα σε βάθος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχαν ενδείξεις ότι μπορεί ο θάνατός της να μην ήταν αυτοκτονία.

Η μητέρα της Λίνας (Γαλήνης) Κοεμτζή, αμφισβήτησε από την αρχή πως η κόρη της έβαλε τέλος στη ζωή της. Όπως αποκάλυψε η Σταυρούλα Τομπάζη, τη μοιραία ημέρα «η Γαλήνη δούλευε μαζί με μια φίλη της. Ήταν πολύ καλά, χόρεψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και μετά συναντήθηκε με τον φίλο της. Ήταν περίπου 20:30 το βράδυ.

«Δεν ξέρω τι είπαν, η Γαλήνη έφυγε από εκεί, πήρε το λεωφορείο, πήγε στην εστία στο δωμάτιό της στον 7ο όροφο, πήρε φαγητό στην συγκάτοικό της, μπαίνει μέσα και της λέει έρχομαι σε πέντε λεπτά, πετιέμαι μέχρι τον 9o. Ανεβαίνει η Γαλήνη στον 9o όροφο και δεν κατέβηκε ποτέ. Τι συνέβη στον 9ο όροφο, δεν μπορώ να ξέρω», είχε πει σε συνέντευξή της.

Η καταγωγή της άτυχης φοιτήτριας ήταν από τα Γιαννιτσά. Είχε πάει στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει και έχασε τη ζωή της πρόωρα και αναπάντεχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ