Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική – Κλείνουν δρόμοι στα βόρεια προάστια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο βόρεια προάστια είναι έντονη η χιονόπτωση, στον Άγιο Στέφανο το έχει στρώσει, ενώ πυκνό είναι το χιόνι στη Μαλακάσα. Μετά τις 8 το πρωί άρχιζε να χιονίζει και νοτιότερα, όπως π.χ. Μαρούσι και Κηφισιά.

Περίπου στις 8.30 το πρωί έκλεισε η Εθνική Οδός, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στην Κηφισιά και η κυκλοφορία διεξάγεται παραπλεύρως. Η απαγόρευση της Τροχαίας αφορά μεν τα φορτηγά, αλλά και για τα ΙΧ επιτρέπεται μόνο η κίνηση αν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σάλος με την χιονιοπτωση στο twitter: Επιτέλους είδαμε άσπρη μέρα με τον Μητσοτακη

Έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το Σύνταγμα «ντύνεται» σιγά σιγά στα λευκά!

Για την Αττική η χιονόστρωση για τις περιοχές της πρωτεύουσας αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Πεντέλη, Άγιος Στέφανος, Δρόσια έως 50-60 εκατοστά
Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι έως 20-30 εκατοστά
Πετρούπολη, Νίκαια, Θρακομακεδόνες από 15 έως 30 εκατοστά
Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα από 10 έως 20 εκατοστά
Από το Σύνταγμα και νοτιότερα έως 10 εκατοστά
Από νωρίς ξεκίνησε να χιονίζει σε Μαλακάσα, Διόνυσο και Άγιο Στέφανο. Πυκνό χιόνι, έχει καλύψει ήδη τις Κυκλάδες, τη Νάξο, την Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο. Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά του Δήμου Σφακίων στα Χανιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο τμήμα από το Σχηματάρι μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας η χιονόπτωση ήταν συνεχής, αλλά κράτησε για ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, θέτοντας ωστόσο σε συναγερμό τα συνεργεία εκχιονισμού που μένουν εκεί για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.

Στους ψυχρούς ρυθμούς κινείται ολόκληρη η χώρα. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται το δεύτερο, ακόμη πιο ισχυρό «κύμα», που θα «ντύσει» στα λευκά και την Αττική! Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ζήτησε από τους πολίτες, για τις επόμενες 48 ώρες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ