Σάλος με το μηνυμα εγκλωβισμένου επιβάτη σε τρένο που ανέβασε στο διαδίκτυο η Αναστασία Γιαμαλη του Κόντρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανάρτηση της γνωστης δημοσιογράφου του καναλιού Κόντρα:

Φίλος επιβάτης στο τρένο που βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είχε ξεκινήσει στις 12.20 από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

872F5CD1 91A4 421F B405 962B3B6E7270

Σύγκρουση τρένων στη Λιβαδειά: 11 τραυματίες

Η αμαξοστοιχία πάει στο Λιανοκλάδι, από όπου θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε ξενοδοχεία οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες για να διανυκτερεύσουν.

Μία ολόκληρη επιχείρηση εκτυλίχθηκε για να μεταφερθεί η αμαξοστοιχία από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένη μέχρι το σταθμό της Δαύλειας, έτσι ώστε να μπορέσουν πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν για να μεταφέρουν τους τραυματίες. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, μηχανή τρένου συγκρούστηκε με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία intercity 54, έξω από τη Λιβαδειά.

Όπως μεταδίδει το LamiaReport.gr που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν 11 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο (οι εργαζόμενοι στις δύο μηχανές) φέρεται να είναι πιο σοβαρά. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χάρη στην επέμβαση γιατρών, που έτυχε να βρίσκονται ως επιβάτες στην αμαξοστοιχία.

Τα ασθενοφόρα παρέλαβαν όσους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και οργανώθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση, καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από τη Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα είναι σχεδόν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα κομβόι από εκχιονιστικά μηχανήματα που κατευθύνονταν από τη Λιβαδειά προς τη Δαύλεια για να ακολουθήσουν πίσω τους τα ασθενοφόρα τα οποία κινήθηκαν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο δρόμος έκλεισε πάρα πολύ νωρίς και για την επιστροφή των ασθενοφόρων και των τραυματιών στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς χρειάστηκε και πάλι να προπορεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίγουν το δρόμο από τα χιόνια.

Όπως σημειώνουν επιβάτες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 4 περίπου ετών που έχει τραυματισθεί στον αυχένα.

Η αμαξοστοιχία θα πάει στο Λιανοκλάδι, από όπου θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε ξενοδοχεία οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες για να διανυκτερεύσουν.

Σοκαριστική είναι η περιγραφή των όσων συνέβησαν πριν τον απεγκλωβισμό, από επιβάτη του τρένου (στο τέταρτο βαγόνι όπως είπε) στο Star Κεντρικής Ελλάδας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ