Κρατική ανεπάρκεια, πάλι απροστάτευτος ο λαός σε μια αναμενόμενη χιονόπτωση

Ζούμε το μεγαλείο της κρατικής ανεπάρκειας: σε μία ανεμενόμενη κακοκαιρία και έντονη χιονόπτωση, που η μετεωρολογική υπηρεσία είχε από μέρες προβλέψει, για άλλη μια φορά ο λαός παραμένει απροστάτευτος. Δεν χρειάστηκε παρά λίγη ώρα να παραλύσει όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Δρόμοι έκλεισαν, τα αυτοκίνητα για ώρες ακινητοποιημένα, οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να μην μπορούν να πάνε ή να γυρίσουν από τις δουλειές τους. Η κυβέρνηση να ακολουθεί την ίδια μέθοδο, που εφάρμοσε με τις φωτιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες του φθινοπώρου, στέλνει μηνύματα από το 112, για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, μεταθέτοντας την κρατική ανυπαρξία και πάλι σε ατομική ευθύνη.

Η Δημοτική αρχή, στο ίδιο μήκος κύματος και αποκρύπτοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας του λαού, από τα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές, που έχουν πάντα τραγικές συνέπειες για το λαό, κάνει επικοινωνιακές εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να πείσει ότι κάνει ό, τι μπορεί.

Ζήσαμε να εξελίσσεται το έντονο καιρικό φαινόμενο της χιονοθύελλας, είδαμε το λιγοστό προσωπικό και τα μηχανήματα του δήμου, να μην επαρκούν, να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι, παλεύοντας φιλότιμα, για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που είχαν ανάγκη βοήθειας.

Από το Σάββατο το πρωί που περιμέναμε να εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα, επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας και τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, για να ενημερωθούμε σχετικά με την προετοιμασία. Πήραμε την απάντηση ότι η δημοτική αρχή έχει προετοιμαστεί κατάληλα (!!!!), για να καθαρίζουν τους δρόμους, να εξυπηρετηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και να ανοίξουν χώρους υποδοχής αστέγων. Λάβαμε την απάντηση ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να αντιμετωπίσει το έντονο καιρικό φαινόμενο…..

Βέβαια τα γεγονότα και οι εικόνες μιλάνε από μόνα τους: κλειστές κεντρικές αρτηρίες (Γερουλάνου, Κύπρου, Αλεξιουπόλεως, Ιασωνίδου), αδυναμία ακόμα και ασθενοφόρου να προσεγγίσει σπίτι ασθενούς, διακοπές ρεύματος (Πλαπούτα, Αβέρωφ), πεσμένα φωτάκια και καλώδια στην Ιασωνίδου με κίνδυνο για τους περαστικούς και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Φυσικά η δημοτική αρχή δηλώνει αναρμόδια για όλα αυτά με το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαινοέρχεται…

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, επανειλημμένα έχει αναδείξει τα προβλήματα της πολιτικής προστασίας, καλώντας τη δημοτική αρχή, να διεκδικήσει, να απαιτήσει, τώρα, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και την προμήθεια των αναγκαίων μηχανημάτων, με κρατική χρηματοδότηση.

Ας αναλογιστούμε ότι την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει πάνω από 10 δις για τους ενεργειακούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης, που παρουσιάζει τις «πράσινες» μπίζνες και τα νέα σχέδια για το πώς θα στήσει το τρελό φαγοπότι και στην ενέργεια και οι δημοτικές αρχές όπως η δικιά μας πανηγυρίζουν και διαφημίζουν τις επενδύσεις, ο λαός μας έχει βυθιστεί στην ενεργειακή φτώχια.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, τους άνεργους, να έιναι σε ετοιμότητα άμεσα να αντιδράσουν και να απαιτήσουν, τώρα, μέτρα πρόληψης και ουσιαστική πολιτική προστασία, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες του λαού.

/sellinikoarg.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ