Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτακη, γυρισε την Ελλάδα 200 χρόνια πίσω – Για 4η μέρα χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες, πολύ περισσότερες απο αυτές που απαντούν στις δημοσκοπήσεις, ζουν για 4η μέρα χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα του 2022. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η δημιουργία του ΔΕΔΔΗΕ διέλυσε τα πάντα.

Το σύστημα δεν μπορει να αποκαταστήσει ούτε τις βλάβες, για να μην θυμηθούμε την γραφειοκρατία που έφερε οταν θες να βάλεις ρεύμα κάτι που βέβαια δεν ειναι του παρόντος.

Λογικό λοιπόν να ξεχειλίζει η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου καθώς τέσσερα 24ωρα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα, να ξεπαγιάζουν μέσα στο κρύο και να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους γιατί οι δρόμοι γύρω τους είναι ακόμα κλειστοί και γεμάτοι χιόνια!

Δεκάδες δρόμοι της Αττικής παραμένουν απροσπέλαστοι είτε γιατί ακόμη δεν έχει περάσει κανένα μηχάνημα για να απομακρύνει τον όγκο του χιονιού είτε γιατί το χιόνι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας έχει μετατραπεί σε πάγο. Χιλιάδες κάτοικοι αδυνατούν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους, και όσοι σκέφτονται να μετακινηθούν με τα πόδια το αποφεύγουν από φόβο μήπως πέσουν και χτυπήσουν.

Την ίδια ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο και από τον αρμόδιο υπουργό πολλά είναι ακόμη τα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. «Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζούνε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στο Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού» καταγγέλλει μια γυναίκα.

«Εχτές άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και power bank για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Από τη Δευτέρα τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ, έχουμε δηλώσει τη βλάβη και μας λένε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και θα δουν τι θα κάνουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα, όπως ξέρω», πρόσθεσε η ίδια.

Στον Γέρακα 25 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα σπίτια, οι ένοικοι φορούν μπουφάν, γάντια και σκουφιά προκειμένου να κρατηθούν ζεστοί ενώ βλέπουν με κεριά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ