Σάλος με τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση και τις απειλές που δέχονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου προχώρησε σε καταγγελία κατά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς ενέργειες», για «εκφοβισμό και απειλές» και για «ανάλγητη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ το Συλλόγου εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή των μελών του, καθώς χθες το απόγευμα εκπαιδευτικοί του 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου «δέχθηκαν τηλεφωνήματα στα προσωπικά τους κινητά από τον κο Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτση προκειμένου να τους τονιστεί προφορικά ότι είναι υποχρεωμένοι/-ες να παρέχουν τηλεκπαίδευση και από το σπίτι τους, εφόσον δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να αναφέρεται πουθενά εγγράφως»!

Και όπως αναφέρει ακόμα ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών για το πώς έγινε η απίστευτη παρέμβαση, «η παρέμβαση του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ έγινε κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου, ύστερα από την ενημέρωση που έλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, όπως και όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, αδυνατούν να προσέλθουν στο σχολείο στις 27 – 1 – 2022 για να παρέχουν τηλεκπαίδευση λόγω αυξημένων κινδύνων, εξαιτίας του παγετού και επιπρόσθετα επειδή η σύνδεση στο διαδίκτυο του σχολείου αδυνατεί να εξυπηρετήσει πάνω από πέντε εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα σε τηλεδιάσκεψη».

Ποιος ήταν αυτός ο γονέας άραγε που έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά και που αποσκοπούσε;

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών:

«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ κος ΚΟΠΤΣΗΣ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων εκπαιδευτικών – μελών του σωματείου μας ενάντια στην ανάλγητη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 – 1 – 2021 συνάδελφοί μας εκπ/κοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου δέχθηκαν τηλεφωνήματα στα προσωπικά τους κινητά από τον κο Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτση προκειμένου να τους τονιστεί προφορικά ότι είναι υποχρεωμένοι/-ες να παρέχουν τηλεκπαίδευση και από το σπίτι τους, εφόσον δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να αναφέρεται πουθενά εγγράφως.

Η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ έγινε κατόπιν αναφοράς γονέα του σχολείου, ύστερα από την ενημέρωση που έλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, όπως και όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, αδυνατούν να προσέλθουν στο σχολείο στις 27 – 1 – 2022 για να παρέχουν τηλεκπαίδευση λόγω αυξημένων κινδύνων, εξαιτίας του παγετού και επιπρόσθετα επειδή η σύνδεση στο διαδίκτυο του σχολείου αδυνατεί να εξυπηρετήσει πάνω από πέντε εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα σε τηλεδιάσκεψη.

Αμέσως ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του 10ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου ο Πρόεδρος του συλλόγου, συνάδελφος Δ. Πολυχρονιάδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κο Κόπτση ζητώντας του ευθύνες για τον απαράδεκτό τρόπο της παρέμβασης του αλλά και για τις προδήλως παράνομες προφορικές εντολές του προς τους συναδέλφους τονίζοντάς του ότι οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας και τα σπίτια μας είναι θαμμένα στο χιόνι και αδυνατούμε να προσέλθουμε σε αυτά, ενώ δεν επαρκούν και οι συνδέσεις του Διαδικτύου των σχολείων ούτε ο τεχνολογικός εξοπλισμός τους για την παροχή τηλεκπαίδευσης και αν είναι υποχρεωτικό να παρέχουμε τηλεκπαίδευση από τα σπίτια μας να μας το δώσει εγγράφως, με τον κο Γενικό Γραμματέα να ερωτά γιατί πέρσι κάναμε τηλεκπαίδευση από τα σπίτια μας και φέτος αρνούμαστε ενώ ισχυρίστηκε, το εξαιρετικά αντιπαιδαγωγικό, ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει και από ένα κινητό τηλέφωνο. Στην ερώτηση μάλιστα του Προέδρου του σωματείου μας και ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό του κινητού απάντησε να μου τον στείλετε στο Υπουργείο να τον πληρώσω εγώ.

Φυσικά, αρνήθηκε ο κος Γεν. Γραμματέας να στείλει ο,τιδήποτε εγγράφως και ισχυρίστηκε ότι το έγγραφο που έχει στείλει μιλάει για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και δεν τον ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα γίνει (από το σχολείο ή από το σπίτι του κάθε εκπαιδευτικού αρκεί να γίνει) με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου να απαντά ότι αυτό να το βγάλει από το μυαλό του εκτός κι αν το στείλει εγγράφως.

Ήδη για το γεγονός έχει ενημερωθεί τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. συνάδελφος Θαν. Κικινής από τον οποίο ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση της Δ.Ο.Ε.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, για άλλη μια φορά, κατηγορηματικά και απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες εκφοβισμού και εκβιασμού του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και καλεί το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την συμπεριφορά του κου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, ο οποίος ανερυθρίαστα πλέον εκβιάζει και εκφοβίζει εκπαιδευτικούς προτρέποντάς τους σε μη σύννομες ενέργειες που εκθέτουν τον εαυτό τους και την υγεία τους σε κίνδυνο προκειμένου να ικανοποιηθούν και εδραιωθούν οι βάρβαρες αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ».

«Με τέτοια χάλια δεν μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση»

Σε μια ακόμα καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, προχώρησε ο διευθυντής του 144ου δημοτικού σχολείου, ένα σχολείο 350 μαθητών στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τη δήλωση του διευθυντή, από τον Σεπτέμβριο έχει ζητηθεί να γίνει επισκευή καλωδίων δικτύου γιατί, όπως αναφέρει, «δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όταν βρέχει ή χιονίζει αφού δεν έχουμε Ίντερνετ και συχνά τηλέφωνο».

DCB9E3E2 8447 45E4 BCE1 E2D807DCDFC0
Εικόνα από το δημοτικό σχολείο των Σεπολίων

Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής «η εταιρεία που παρέχει τη σύνδεση την οποία έχουμε επανειλημμένα καλέσει ρίχνει την ευθύνη στην ολιγωρία σας ως δήμος (σ.σ. Αθηναίων) να επιτελέσετε το καθήκον σας , για το οποίο έχετε εκλεγεί. Είναι δουλειά του Δήμου που υποτίθεται ότι συντηρεί τα σχολεια μας λένε».

Και συνεχίζει αναφερόμενος και στον χιονιά που έπληξε την Αθήνα: «Τη Δευτέρα με το χιόνι από το σχολείο μας ήταν αδύνατη πάλι η σύνδεση και 10 εκπαιδευτικοί που ήρθαμε για τηλεκπαίδευση μέσα στο χιόνι κοιτάζαμε τους τοίχους. Η απάντηση από το δήμο ότι ΘΑ υπάρξει εργολαβία για τα ηλεκτρολογικά εδώ και μήνες είναι τραγική».

Για να καταλήξει οργισμένος:

«Δουλειά από το σπίτι λοιπόν; Και ο δικός σας ρόλος ποιος είναι ; Τα σπίτια μας , ο εξοπλισμός , και οι υπολογιστές που έχουμε σε αυτά (όσοι έχουμε) , ανήκουν σε εμάς και από όσο ξέρω ακόμα δεν έχουν επιταχθεί για να υποκαταστήσουν το σχολείο. Άντε τώρα να πείσεις την Κεραμέως και τον Γενικό Γραμματέα Κόπτση ότι με τέτοια χάλια δεν μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση, όταν όλοι εσείς ζείτε σε έναν παράλληλο παραμυθένιο κόσμο και δεν έχετε σχέση με την πραγματικότητα. Αναλάβετε λοιπόν κάποια στιγμή τις ευθύνες σας , έστω για χόμπι τουλάχιστον , έτσι για αλλαγή».

Αναλυτικά η καταγγελία του διευθυντή:

«Να ενημερώσω το δήμαρχο Μπακογιάννη να σταματήσει τα show με τις αλατιέρες στο Σύνταγμα και να ασχοληθεί με τα σχολεία της Αθήνας που τα έχει παρατήσει στο έλεος.

Να στείλει άμεσα για επισκευή καλωδίων δικτύου σε σχολείο 350 μαθητών στην Αθήνα που περιμένει από το Σεπτέμβρη και δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όταν βρέχει ή χιονίζει αφού δεν έχουμε Ίντερνετ και συχνά τηλέφωνο .

Η εταιρεία που παρέχει τη σύνδεση την οποία έχουμε επανειλημμένα καλέσει ρίχνει την ευθύνη στην ολιγωρία σας ως δήμος να επιτελέσετε το καθήκον σας , για το οποίο έχετε εκλεγεί .

Είναι δουλειά του Δήμου που υποτίθεται ότι συντηρεί τα σχολεία μας λένε.

Τη Δευτέρα με το χιόνι από το σχολείο μας ήταν αδύνατη πάλι η σύνδεση και 10 εκπαιδευτικοί που ήρθαμε για τηλεκπαίδευση μέσα στο χιόνι κοιτάζαμε τους τοίχους.

Η απάντηση από το δήμο ότι ΘΑ υπάρξει εργολαβία για τα ηλεκτρολογικά εδώ και μήνες είναι τραγική.

Δουλειά από το σπίτι λοιπόν;

Και ο δικός σας ρόλος ποιος είναι;

Τα σπίτια μας, ο εξοπλισμός, και οι υπολογιστές που έχουμε σε αυτά (όσοι έχουμε), ανήκουν σε εμάς και από όσο ξέρω ακόμα δεν έχουν επιταχθεί για να υποκαταστήσουν το σχολείο .

Άντε τώρα να πείσεις την Κεραμέως και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ Κόπτση ότι με τέτοια χάλια δεν μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση όταν όλοι εσείς ζείτε σε έναν παράλληλο παραμυθένιο κόσμο και δεν έχετε σχέση με την πραγματικότητα.

Αναλάβετε λοιπόν κάποια στιγμή τις ευθύνες σας, έστω για χόμπι τουλάχιστον, έτσι για αλλαγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ