Οι Ηνωμένες Πολιτείες – Βρετανία εξετάζουν την αποστολή στρατού σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν από 1.000 στρατιώτες στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, ανέφερε η Daily Telegraph.

Θα είναι παρόμοια με τις ομάδες των ταγμάτων μάχης που σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

D975B248 8004 47B8 B244 5C0927C364C8

Πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσαν στην Daily Telegraph ότι η Βρετανία εξετάζει την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε πρόσθετη συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να επικεντρωθεί στη βορειοανατολική πλευρά της Συμμαχίας παρά στα νοτιοανατολική.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει 8.500 στρατιώτες σε κατάσταση συναγερμού στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ πρόθυμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων ενόψει μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είναι μεταξύ εκείνων που είναι έτοιμες, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν είναι απολύτως ομόφωνοι σχετικά με τη σοβαρότητα της απειλής, και η Γερμανία, για παράδειγμα, έχει αρνηθεί να πουλήσει νέα όπλα στην Ουκρανία.

 Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονται να στείλουν επιπλέον δυνάμεις σε διμερή βάση ή, όπως το χαρακτήρισε ένας αξιωματούχος, ως «συνασπισμός των πρόθυμων».

Μια πιθανή πρόσθετη ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων ενδέχεται να περιλαμβάνει αρκετές εκατοντάδες προσωπικό στην περιοχή της Βαλτικής, ανέφερε ο Guardian.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται ήδη μιας ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία με 900 στρατιώτες και 150 άτομα εδρεύουν στην Πολωνία υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ. Αυτή είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο ως απάντηση στη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, που υπολογίζονται σε  125.000 στρατιώτες.

bta.bg, btvnovinite.bg

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ