Βαρύτατες αιχμές για τις σχέσεις Φουρθιώτη – Γεραπετρίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντρα από την πρώτη φράση του προκάλεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν ξεκίνησε να μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα συγγνώμη από τον Κ. Μητσοτάκη που του χαλάσαμε ακόμα ένα Σαββατοκύριακο. Τα έχει αυτά η πολιτική», είπε προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ που τον διέκοψαν.

Όμως ο Δ. Τζανκόπουλος συνέχισε στο ίδιο ύφος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Μπορείτε όμως να τον διευκολύνεται (να μην χάσει άλλο Σαββατοκύριακο) ψηφίζοντας την πρόταση μομφής»! Το μήνυμα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως «δεν πάει άλλο», ενώ υπογράμμισε ότι κανένας υπουργός δεν λογοδότησε για όσα έγιναν με την κακοκαιρία. Ακόμη τόνισε ότι αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ θα είχαμε τους μισούς νεκρούς και τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε συνολικά.

Ο Δ. Τζανακόπουλος ήταν καυστικός για το σκάνδαλο Γεραπετρίτη – Φουρθιώτη. «Αυτή είναι η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους. Η μετατροπή του σε επιτελικό χάος. Μαζί με την αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους έχουμε και την αποκαθήλωση του εμπνευστή του, του κ. Γεραπετρίτη», είπε και πρόσθεσε εμφατικά: «Αποκαλύπτεται μία ιστορία συνομιλιών, συνδιαλλαγών. Η ιστορία του κυρίου καθηγητή με τον Φουρθιώτη. Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη είναι στο χέρι του Φουρθιώτη».

Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Τζανακόπουλος άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ για τη θέση ότι καταψηφίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν θέλει να γίνουν εκλογές. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για αντίφαση και ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να το διευκρινίσει «εκτός αν στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων – δεν λέω για σας – υπάρχει το σενάριο με αντίστοιχα σενάρια που έζησε η χώρα το 2011 με την κυβέρνηση Παπαδήμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ