Ο Τασούλας «απέκλεισε» τον Ανδρουλάκη από τη Βουλή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας άδεια για να συνεδριάσει στην Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ! Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ χθες επέκρινε με δριμύτητα το ΚΙΝΑΛ επειδή θα καταψηφίσει την κυβέρνηση και τώρα ο ο πρόεδρος της Βουλής δεν δίνει αίθουσα στο τρίτο κόμμα της χώρας!

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα να του διατεθεί το πρωί της Κυριακής η αίθουσα της Γερουσίας, όπως συνηθίζεται για να συνεδριάσει και να μιλήσει ο πρόεδρός του, όμως ο Κ. Τασούλας το αρνήθηκε. Μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του το ανακοίνωσε σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος». Ο Κ. Τασούλας είπε ότι η συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιείτο την ώρα που θα μίλαγαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και φανταστείτε ένα ακόμα να κάνει ταυτόχρονα κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως ξέρετε το κανάλι της Βουλής ποτέ δε μεταδίδεται κοινοβουλευτική ομάδα όταν γίνεται συνεδρίαση της ολομέλειας, πόσο μάλλον στην κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου», ανέφερε και πρόσθεσε: «γι’ αυτό είπα ότι την Κυριακή το μεσημέρι ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει μέσα στη Βουλή την ώρα που θα αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία ομιλίας των πολιτικών αρχηγών. Ούτε να θυμώσω θέλω ούτε κάτι άλλο. Θέλω να διαφυλάξω μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αυτή που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το να γίνονται μέσα στη Βουλή διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις. Προφανώς δεν έχω λόγο όταν γίνεται κάτι τέτοιο εκτός κοινοβουλίου. Προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης δεν έμεινε ικανοποιημένος. Τον δυσαρέστησε αφάνταστα αλλά δεν μπορώ να κάνω τέτοιες κινήσεις όταν η Βουλή έχει τέτοια κορυφαία διαδικασία».

«Δεν μπορεί ένα αίτημα που απευθύνεται στη Διάσκεψη των Προέδρων να το αποφασίζετε εσείς σήμερα μόνος σας. Στη Βουλή έχουμε ενός ανδρός αρχής», αντέδρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ζητώντας να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Όμως ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε τον λόγο σε βουλευτή της ΝΔ για να συνεχίσει την συζήτησε λέγοντας ένα γενικό «θα τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ