Παρέμβαση της δικαιοσύνης για να παραδώσει η κυβέρνηση τα πρακτικά που επιχειρεί να κρύψει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύγκρουση των λεγομένων του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με αυτά της Φωτεινής Αραμπατζή από το βήμα της βουλής, τεκμηριώνει την προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων εν μέσω δικαστικής διερεύνησης.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση ότι ζητά ανερυθρίαστα τα πρακτικά των συσκέψεων προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας» και πρόσθεσε με βεβαιότητα: «Μία κυβέρνηση σοβαρή, συνεπής, συνετή, προγραμματισμένη είναι το λιγότερο το οποίο έχει και καταγράφει». Ωστόσο, αμέσως μετά ο Άκης Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν πρακτικά!

Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση του έντιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Πλιώτα, καθώς ήδη έχει διαταχθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με την έκθεσή χιλιάδων Ελλήνων σε κίνδυνο.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων πριν την κακοκαιρία «Ελπίδα», συνιστούν βασικό στοιχείο στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Η σαφής προσπάθεια απόκρυψης τους, δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και ποινικό αδίκημα. Η παρέμβαση λοιπόν της δικαιοσύνης για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να παραδώσει τα πρακτικά, είναι μονόδρομος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ