Κώστας Τασούλας: Αν είχα εικόνα δεν θα επιλέγαμε τις τουρκικές μάσκες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Τασούλας: Όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες νωρίτερα – Το θέμα ανέδειξε σε τοποθέτηση της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη
Εξηγήσεις για την προμήθεια 5.000 υγειονομικών μασκών made in Turkey έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όπως εξήγησε, επρόκειτο για μειοδοτικό διαγωνισμό του ιατρείου της Βουλής, κατά τον οποίο επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά. Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1.000 ευρώ. «Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγαν να μη τις επιλέξουμε», είπε με ο κ. Τασούλας.

Το θέμα προέκυψε όταν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη από το βήμα της Ολομέλειας είπε «άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα».

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προμηθεύτηκε νέες μάσκες υψηλής προστασίας και ότι θα δώσει από 10 σε κάθε βουλευτή.

Οι μάσκες

image 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ