Ανησυχητική αποκάλυψη για τους λόγους παραμονής του Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν ισχύουν όσα γράφονται στο newsbreak.gr για τους λόγους παραμονής του Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση, τότε το θέμα αποκτά εθνικές διαστάσεις. Αρκετά επικίνδυνες.

Έγινε μεγάλη συζήτηση από την αποκάλυψη της μυστικής συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον επίτροπο και αντιπρόεδρο της κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά λίγη ώρα μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εντέλει, από ασφαλή πηγή κατάφερα να μάθω την μία πτυχή της συγκεκριμένης συνάντησης. Και αυτή δεν αφορούσε κάποια «μεταβατική κυβέρνηση», αλλά την παραμονή του υπουργού πολιτικής προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση. Χωρίς βέβαια να γνωρίζω εάν στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε και κάποια συνεννόηση που αφορά ευρύτερα τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν το αποκλείω, άλλωστε ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα έβλεπε θετικά την ανάληψη της πρωθυπουργίας σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς μετέφερε ευρωπαϊκή εντολή στον πρωθυπουργό, για την παραμονή του Χρήστου Στυλιανίδη στην κυβέρνηση. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετέβη στην Βουλή για να δηλώσει έμπρακτα την στήριξη του στον υπουργό του, υποχρεώνοντας και τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο. Παρότι οι βουλευτές άκουγαν παγωμένοι τον Χρήστο Στυλιανίδη να μετατρέπει το κοινοβούλιο σε «Δελφινάριο».

Δική μου αίσθηση λοιπόν είναι ότι κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη επιθυμούν διακαώς την παραμονή του Χρήστου Στυλιανίδη στην κεντρική πολιτική σκηνή, με σαφή πρόθεση να τον εμφανίσουν ως ουρανοκατέβατο υποψήφιο για την προεδρία της κυπριακής Δημοκρατίας! Ο λόγος, προφανής. Η αμφιλεγόμενη στάση του Χρήστου Στυλιανίδη την εποχή της συζήτησης για το σχέδιο Ανάν, όπου έχει κατηγορηθεί ακόμα και για την λήψη «χρηματικής ενίσχυσης» προκειμένου να προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο στον κυπριακό λαό, τον καθιστά έναν πρόθυμο πρόεδρο, για να προβεί σε συγκεκριμένες υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας. Όπως ακριβώς αυτές αποτυπώνονταν στο σχέδιο Ανάν το οποίο όμως το απέρριψε ο κυπριακός λαός.

2 3

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την συνάντηση Σχοινά – Γεραπετρίτη

Είναι αυτονόητο ότι εάν ο πρωθυπουργός καρατομούσε τον Χρήστο Στυλιανίδη, οι ευρωπαίοι δεν θα είχαν πρόσωπο για να τολμήσουν να τον προωθήσουν για την προεδρία της Κύπρου. Άλλωστε, ο Στυλιανίδης έχει ήδη αποπεμφθεί απαξιωτικά και από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, λόγω της εμφανούς ανεπάρκειας του που σήμερα την νιώθουν και οι Έλληνες πολίτες στο πετσί τους. Την είδαν όμως ξεκάθαρα και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πριν από λίγο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ