Αλέξης Τσίπρας Βουλή: Πρώτη φορά η “νύχτα” μπαίνει στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Τσίπρας Βουλή: Πρώτη φορά η “νύχτα” μπαίνει στο Μαξίμου – Κάνατε την τραγωδία στο Μάτι σκαλοπάτι για την εκλογική σας άνοδο – Ολομέτωπη επίθεση… ιδού η κάλπη

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τη διαχείριση της πανδημίας και των κρίσεων κακοκαιρίας, τη διαφθορά (σχέσεις Φουρθιώτη με στελέχη της κυβέρνησης), οικονομία. «Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι συμπεριφέρεστε «σα να έχετε πιστέψει κι εσείς οι ίδιοι τη προπαγάνδα που κατασκευάζετε και την καταναλώνετε μόνο εσείς». Πρόσθεσε ότι όμως οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία σε αυτή, σχολιάζοντας ότι αυτό «το καταλαβαίνει κανείς με τη πρώτη ματιά, αφού κανένας σταθμός δε μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα απ’ τους περαστικούς». Είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι «κλεισμένος στη προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς» και ανέφερε πως «όταν ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη».

«Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν καλά, γιατί εμφανίζονται καλά από την κυρίαρχη ενημέρωση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Τελειώσατε», είπε ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε. Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας. Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα».

Για το Μάτι είπε:

“Το Μάτι ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα που απαιτεί σεβασμό και σεμνότητα και όχι πολιτικά παιχνίδια που συνεχώς κάνετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες Μας είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη παρότι όλοι εμείς καταλάβαμε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε. Μας λέτε για να πειστούμε ότι φταίνε οι άλλοι κι ότι κάνατε μάλιστα και κρίσιμες συσκέψεις χωρίς να κρατάτε πρακτικά. Τελικά ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης. Αλλά ξέχασα… μας είπατε μια συγγνώμη και καθαρίσατε. Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, όπως λέει ο λαός μας. Δεν θα καθαρίσετε όμως έτσι εύκολα. Φοβάμαι ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη για να καθαρίσετε γιατί χρωστάτε χιλιάδες 23.275 συγγνώμες στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα επειδή δεν ενισχύσατε το ΕΣΥ”.

Είπε μεταξύ άλλων:

  • Το Μάτι ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα και απαιτεί σεβασμό και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που κάνετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες.
  • Πού είναι άραγε εκείνος ο σύμβουλός σας ο κ. Συνολάκης που έλεγε να εκκενώσουμε την Μαραθώνος σε 25 λεπτά;
  • Το περίφημο 112 πού ήταν να στείλει οδηγίες για το πώς θα επιβιώσουν επί ώρες στην παγωνιά και στο κρύο;
  • Πού ήταν το Κράτος; Ακόμη και όταν επενέβη ο Στρατός έλαβαν εντολή να αφήσουν ό,τι κάνουν και να μαζευτούν στην έξοδο 10 της Αττικής Οδού που ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία για να πάρουν πλάνα. Όλα για την επικοινωνία! Ντροπή πιά!
  • Αλλά ζητήσατε συγγνώμη αν και εμείς καταλάβαμε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι: Το χιόνι που σας αιφνιδίασε γιατί έπεσε μεσημέρι ενώ συνήθως πέφτει νύχτα, οι παραχωρησιούχοι, οι μετεωρολόγοι.
  • Και μας λέτε ότι δεν κρατούσατε πρακτικά σε κρίσιμη σύσκεψη. Τελικά ο μόνος που κρατάει πρακτικά ς’ αυτή την κυβέρνηση είναι ο κ. Φουρθιώτης. Αλλά ξέχασα, ζητήσατε συγγνώμη, μόνο που όπως λέει ο λαός μας, όταν ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο.
  • Αλλά δεν θα καθαρίσετε με μία συγγνώμη.
  • Χρωστάτε συγγνώμη σε κάθε οικογένεια θύματος κοροναϊού
  • Χρωστάτε και 103 συγγνώμες για τα θύματα στο Μάτι, γιατί προσωπικά εσείς κ. Μητσοτάκη κάνατε μια ανείπωτη τραγωδία σκαλοπάτι για την εκλογική σας άνοδο.

 netakias.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ