Άκης Τσοχατζόπουλος: “Άνοιξε” η πρώτη διαθήκη του – Η δήλωση της Βίκυς Σταμάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου άνοιξε και κινείται σε δύο άξονες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της συζύγου του Νίκος Αλεξανδρής.

Στον πρώτο άξονα παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του.  Ο δεύτερος άξονας της διαθήκης κάνει λόγο για τη σύσταση ενός ιδρύματος που περιλαμβάνει το αρχείο και την επιθυμία του εκλιπόντος να επιστραφεί μέρος του αρχείου του που έχουν άλλοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα», είπε ο δικηγόρος για όσους είδαν τους εαυτούς τους να μένουν «εκτός» της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει και στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

«Υπάρχουν στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Τα αντικείμενα, οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση αυτού του ιδρύματος. Αυτά τα στοιχεία είναι ανυπολόγιστης αξίας. Θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε ο δικηγόρος.

Η δήλωση της Βίκυς Σταμάτη

Η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη δήλωσε: “Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ευνοήθηκαν πολλοί όσο αυτός ήταν εν ζωή, συγγενείς και μη, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να φανούς αντάξιοι της τιμής αυτής, τουναντίον τον έβλαψαν και τον εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα τόσο ενώ ευρισκόταν στη ζωή όσο και μετά τον θάνατό του. Ελπίζω κι εύχομαι να σεβαστούν όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες τις τελευταίες του επιθυμίες, όπως αποτυπώνονται με τις διαθήκες του και να πράξουν τα όσα ορίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε αυτές, ως οφείλουν”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ