Τους τσάκισε ο Πολάκης στο Kontra Channel

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παύλος Πολάκης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Χανίων, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης αγόρευε επί της υπόθεσης της Novartis, με τον κ. Αθανασίου να του ζητά να επιστρέψει στο θέμα της συνεδρίασης, επικαλούμενος τον Κανονισμό.

Βλέποντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο κ. Πολάκης, του «έκοψε» το μικρόφωνο με τον πρώην Υπουργό να στέκεται εκτός βήματος μπροστά από τον Α. Γεωργιάδη συνεχίζοντας την ομιλία.

Εν τέλει ο Χ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά προκειμένου να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής και να εξετάσει εφόσον θα κατατεθεί μομφή κατά του πρώην Υπουργού.

Ο διάλογος Πολάκη – Αθανασίου
– Αθανασίου: Ότι και να κάνετε εγώ θα σας θυμίζω τον κανονισμό. Θα σας αφαιρέσω το λόγο
– Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;
– Αθανασίου: Αυτά τα συνηθίζεται εσείς και οι όμοιοι σας. Εάν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό
– Πολάκης: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του κοινοβουλίου
– Αθανασίου; Θα μάθετέ να σέβεστε τον κανονισμό εάν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσει τον κανονισμό
– Αθανασίου: Το πρώτο και επιεικέστερο είναι να σας ανακαλέσω στην τάξη και αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό, θα σας αφαιρώ το λόγο

– Πολάκης: Δε θα μου αφαιρέσετε κανένα λόγο

Σε εκείνο το σημείο ο Χ. Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος με τον Π. Πολάκη να συνεχίζει κανονικά την ομιλία του.

-Αθανασίου: Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας καταθέσει μομφή

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο κ. Αθανασίου κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να του κλείσουν το μικρόφωνο όπως και έγινε.

Έξαλλος ο Π. Πολάκης φώναζε μπροστά από τον Α. Γεωργιάδη «αυτός είναι ο εξευτελισμός ελληνικού κοινοβουλίου ενώ στη συνέχεια μπροστά στον Υπουργό Ανάπτυξης διάβαζε την ομιλία του!

«Διακόπτουμε για 5 λεπτά να έρθει ο πρόεδρος να έρθει να δει εάν εγκρίνει τη μορφή κατά του κ. Πολάκη», είπε ο κ. Αθανασίου διακόπτοντας τη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ