Νέα οπλικά συστήματα χρειάζονται στην Κύπρο την ώρα που η Τουρκία απειλεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ βρίσκεται υπό κατοχή και τα όπλα της Τουρκίας είναι στραμμένα στην Εθνική Φρουρά, η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ενισχύοντας συνεχώς την άμυνά της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

«Προχωράμε με σταθερά βήματα για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων που είναι απαραίτητα υπό τις περιστάσεις», είπε ο Πετρίδης σε ομιλία του σε εκδήλωση της Εθνικής Φρουράς.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία υπάρχουν αυξημένες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουμε όλους τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν».

Είπε ότι η Τουρκία αναπτύσσει αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και στα περιφραγμένα Βαρώσια.

Ο Πετρίδης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τερματιστεί αυτή η «απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και να βρεθεί μια διπλωματική λύση στο Κυπριακό».

«Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας και έχουμε συνειδητοποιήσει ότι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, αξιοποιώντας στο έπακρο το καθεστώς μας ως ευρωπαϊκή χώρα, σε συνδυασμό με τις συμμαχίες χτίζουμε και την ενισχυμένη γεωπολιτική σημασία του νησιού μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ