Οι αργοπορίες στην υποθεση βιασμου της 24χρονης Γεωργίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «χάπι βιασμού» περιέχει την δραστική ουσία GHB , Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 1,83-5,5 ώρες, ανάλογα με τη δόση, για την πλήρη αποβολή του φαρμάκου από τον οργανισμό λέει το Oxford Treatment Center. Στη Γεωργία πήραν ούρα 18 ώρες μετά.

Το GHB μπορεί να ανιχνευθεί μόνο στο αίμα για έως και τέσσερις ώρες και στα ούρα για έως και 12 ώρες. Αυτό καθιστά δύσκολη την ανίχνευση της παρουσίας του φαρμάκου σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, λέει το https://www.drugrehab.com/addiction/drugs/ghb/length-in-system/

Το GHB έχει χρόνο ημιζωής από 30 έως 50 λεπτά, που σημαίνει ότι η μισή δόση που λαμβάνεται θα αποβληθεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Με αυτόν τον ρυθμό, το μεγαλύτερο μέρος του φαρμάκου διασπάται και αποβάλλεται μέσα σε λίγες ώρες.

Μέσα σε 2 1/2 έως τέσσερις ώρες, το GHB είναι μόλις ανιχνεύσιμο στο αίμα. Οι εξετάσεις ούρων για GHB συνήθως δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το φάρμακο μετά από ένα παράθυρο 12 ωρών.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2015 στο περιοδικό Current Neuropharmacology , μόνο μια μικρή ποσότητα GHB – περίπου το 5 τοις εκατό ή λιγότερο της ποσότητας που λαμβάνεται – καταλήγει στα ούρα. Όλα τα ίχνη του φαρμάκου συνήθως εξαφανίζονται σε τρεις έως 10 ώρες.

Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν πάρει ναρκωτικά με GHB να επισκεφθούν αμέσως ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου για εξέταση ούρων, προτού εξαφανιστούν τα πιθανά στοιχεία.

Τα ίχνη GHB παραμένουν στα μαλλιά σημαντικά περισσότερο. Σε ένα άρθρο του 2003 στο Journal of Forensic Science s, Γάλλοι τοξικολόγοι στο Institut de Médecine Légale στο Στρασβούργο ανέφεραν ότι κατάφεραν να αναγνωρίσουν το GHB στα μαλλιά που συλλέχθηκαν από ένα θύμα βιασμού ένα μήνα μετά τη φερόμενη χορήγηση του φαρμάκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ