Τα ΗΑΕ θα επενδύσουν στο Ισραήλ δύο δις δολάρια και υπόσχονται οικονομικές σχέσεις ενός τρις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εφημερίδα, Globes, ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ότι η Τράπεζα Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι (ADG) θα αρχίσει τη μεταφορά 200 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην ισραηλινή οικονομία τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εφημερίδα επισήμανε ότι η τράπεζα θα είναι η πρώτη τράπεζα των Εμιράτων που θα αρχίσει να εφαρμόζει μια επενδυτική στρατηγική 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τα ΗΑΕ υποσχέθηκαν πέρυσι να διοχετεύσουν στην οικονομία του Ισραήλ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία εξομάλυνσης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αμερικανική αιγίδα.

4B09146E 7333 4BB1 8D9C 042004FB492D

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν τις τεράστιες επενδύσεις που υποσχέθηκαν πέρυσι, ως τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του  Ισραηλινού Κράτους, Ισαάκ Χέρτζογκ  στο Αμπού Ντάμπι αυτή την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι ο διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ, ήρε το πάγωμα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στην ισραηλινή οικονομία.

Τον Μάρτιο του 2021, το Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επένδυση σε στρατηγικούς τομείς στο Ισραήλ. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν επίσης συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ τους, τον Νοέμβριο του 2021.

Οικονομικές σχέσεις σε πάνω από ένα τρις δολάρια

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ μπιν Τόουκ, αποκάλυψε στο σαουδαραβικό κανάλι «Al-Sharq», ότι η χώρα του επιδιώκει να αυξήσει τις οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κατά την επόμενη δεκαετία.

Τα μεγάλα κρατικά κεφάλαια στο Αμπού Ντάμπι, συμπεριλαμβανομένης της Επενδυτικής Αρχής του Αμπού Ντάμπι και της «Mubadala», θα μοιραστούν αυτές τις επενδύσεις μεταξύ τους.

Το σαουδαραβικό κανάλι ανέφερε ότι το Ταμείο Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον Όμιλο Συμμετοχών (ADQ), θα είναι το πρώτο ταμείο των Εμιράτων που θα εισέλθει στην αγορά του Ισραήλ.

Al Khaleej Online

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ