Πιέζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να «προσκυνήσει» Novartis!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφασισμένος να πάρει αποστάσεις από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis φαίνεται να είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Επιλέγοντας τον δρόμο της αποστασιοποίησης από τοξικά πρόσωπα και καταστάσεις, όπως έκανε το κίνημα σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Όπως η περίπτωση Κουτσόγιωργα, που ο Ανδρέας Παπανδρέου του απαγόρευσε να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, η περίπτωση Πάχτα, η διαγραφή του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου κλπ.

Το ερώτημα είναι εάν θα αντέξει. Διότι εδώ και κάποιες ώρες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται ισχυρές πιέσεις για να υποταχθεί στο «κόμμα της Novartis», με τα «επικριτικά» δημοσιεύματα για την στάση του να πληθαίνουν. Το θέμα είναι κατά πόσον θα αντέξει μέχρι τέλους, χωρίς να υποταχθεί.

Το γεγονός πάντως ότι βρίσκεται στο κέντρο αποφάσεων, στις Βρυξέλλες, δεν μπορεί να είναι τυχαίο για τη στάση του. Ειδικά μετά το σημερινό δημοσίευμα του Euractiv όπου φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του. Αυτό πιθανότατα να είναι το γεγονός που τον κάνει να αντιστέκεται και να αδιαφορεί για τις πιέσεις από το ντόπιο κατεστημένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ