Άγριες Μέλισσες: Σάλος με την εξομολογηση του Γερμανού Διοικητή στον Ακυλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα επεισόδιο οχι απλώς ξεχωριστό αλλα και που θα μπορούσε να ήταν ένα κινηματογραφικό έργο εμπνευσμένο κατα πολύ απο τον Μεγαλο Δικτακτορα του Τσαρλυ Τσάπλιν ήταν το χθεσινό επεισόδιο της σειράς Άγριες Μέλισσες.

Άγριες Μέλισσες: Τί αλλάζει απο τις 7 Φεβρουαρίου – Η επίσημη ανακοινωση του καναλιού

Ο Γερμανός διοικητής καταρρεει ψυχολογικά και σαν ένα είδος εξομολόγησης βγάζει τα πραγματικά του πιστεύω στον Ακυλα που παίζει στο Πιάνο ημίγυμνος σε μια σκηνή που παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό άγαλμα μεσα στο ταραγμένο του μυαλο.

Αποδομεί πλήρως καθε πιστεύω της χώρας του, αποδομώντας όλες τις Γερμανικες θεωρίες με τις οποιες οι ναζί πότιζαν τα μυαλά των Γερμανών για να κρατηθούν στην εξουσία.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η κατάκτηση του κοσμου με καθε κόστος και με καθε βαρβαρότητα. Με μια στημένη ιδεολογία απλώς για να συντηρεί τις μάζες και να συσπειρώνει τον στρατο τους, φτιάχνοντας εχθρούς απο το πουθενά.

Μια εξομολογηση που θύμισε πολύ την απολογία του Τσαρλυ Τσάπλιν στον Μεγαλο Δικτακτορα χωρις όμως να τον αντιγράφει, αντιθετα έχοντας τον πηγη έμπνευσης, οι συγγραφείς της σειράς δίνουν την δική τους αλήθεια και την δικη τους ιστορική άποψη με τροπο, λιτό, κατανοητό και προσιτό σε καθε τηλεθεατή που δεν φορά παρωπίδες.

Δείτε εδώ όλο το επεισόδιο απο το web tv του ΑΝΤ1

https://youtu.be/ydvmIOhmmqw

Ακόμα κι αυτή τη στιγμή, η φωνή μου φτάνει στα αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων, απελπισμένων γυναικών, παιδιών, που είναι θύματα ενός συστήματος που ξέρει μόνο να βασανίζει και να φυλακίζει αθώους ανθρώπους.

Σε αυτούς που με ακούνε, λέω: Μην απελπίζεστε {…} Μην υπακούτε στους αγροίκους, που σας περιφρονούν και σας σκλαβώνουν, που σας δυναστεύουν τις ζωές. Ανθρώπους που σας λένε τι να κάνετε, τι να σκεφτείτε και τι να νιώσετε!

Που σας μεταμορφώνουν σε κοπάδι, σε κρέας για τα κανόνια. Μην υποχωρείτε μπροστά σε αυτά τα εκφυλισμένα όντα, στους εγκέφαλους και τις καρδιές των μηχανών! Δεν είστε ούτε μηχανές, ούτε κοπάδι. Είστε άνθρωποι! Φέρετε την αγάπη της ανθρωπότητας μέσα στις καρδιές σας».

Τσάρλι Τσάπλιν, «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ