Μάτι: Αντί για νοσοκομείο, η ΝΔ κάνει… μπαράκι!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί που θα γινόταν νοσοκομείο στο Μάτι η ΝΔ  ψήφισε να γίνει μπαράκι! Η κυβέρνηση ξέχασε την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατασκευή νοσοκομείου στο Μάτι και πήρε τα χρήματα που έδωσε η Κύπρος για το νοσοκομείο προκειμένου να τα κάνει κάποτε εργατικές κατοικίες! Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη Βουλή. Από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και καταψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25.
Συγκεκριμένα στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής προβλέπεται μεταξύ άλλων η διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής, στο οποίο θα υπάρχει «αναψυκτήριο» που θα λειτουργεί «μετά την δύση του ηλίου»!
«Θα κάνετε δηλαδή με τα λεφτά της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους πυρόπληκτους, μπαράκια; Πλάκα κάνετε; Δεν ντρέπεστε λίγο. Και στον Οίκο του Ναύτη, σε αυτό το φοβερό οικόπεδο, δεν έχετε φροντίσει να ανοίξετε τον παραλιακό δρόμο που αν ήταν ανοικτός δεν θα είχαμε τόσα θύματα μέσα στους δρόμους. Και δεν προβλέπετε να ανοίξει ο παραλιακός δρόμος προς Άγιο Ανδρέα αλλά να κάνετε μπαράκια. Δεν ντρέπεστε λίγο;», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.
Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2018 ο Αλ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως ύστερα από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου συμφωνήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβάλει στην ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πληγείσα περιοχή της Αττικής. Ο Κ. Μητσοτάκης σε επισκέψεις του στο Μάτι είχε υποστηρίξει την πρόταση μιλώντας για την «υποστήριξη των χώρων περίθαλψης στην ανατολική Αττική».
Επίσης ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί προεκλογικά την αναγκαιότητα του νοσοκομείου αυτού στην Αττική».
Όμως το μνημόνιο που ψηφίσθηκε σήμερα δεν προβλέπει πουθενά νοσοκομείο! Αντίθετα προβλέπει την ανέγερση στα Σκουφέικα Ραφήνας περίπου 100 «κοινωνικών κατοικιών» των 80 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί θα πάνε τα 11 εκατ. που έδωσε η Κύπρος, χιλιάδες Έλληνες πολίτες από το υστέρημά τους αλλά και από το Κατάρ (σήμερα ο ειδικός λογαριασμός έχει 24 εκατ. ευρώ).
Ο Ν. Ταγαράς υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «»«αναψυκτήριο» γράφει, δεν αναφέρει νυχτερινά κέντρα» και ανακοίνωσε ότι θα γίνει στη θέση Άγιος Ανδρέας στο Μάτι. «Με αυτήν την Σύμβαση ντροπιάζετε την Κυπριακή Δημοκρατία, να την αποσύρετε τώρα», ανέφερε η Θεανώ Φωτίου, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας και λανθασμένης διάθεσης πόρων». «Είναι μια πρόταση καθαρά προεκλογική δυστυχώς, κατασπατάλησης πόρων. Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη να γίνει ένα μεγάλο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
«Δεν θέλετε να γίνει νοσοκομείο. Είναι γνωστή η εχθρική στάση σας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το ζούμε καθημερινά και μέσα σε αυτήν την πανδημία που δυστυχώς ζούμε. Παίρνετε λοιπόν τα χρήματα από το νοσοκομείο και πάτε δήθεν να κάνετε κοινωνικές κατοικίες, ωραίες, ευάερες, ευήλιες και λοιπά, αλλά δεν ξέρετε πού θα χτιστούν. Δεν υπάρχει σχέδιο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.
«Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι θα γίνει με αυτό το νοσοκομείο, εάν θα χτιστεί, πού θα χτιστεί και προπάντων πότε θα χτιστεί», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ