Ρωσία και ΗΠΑ συνεργάστηκαν για τη δολοφονία του αρχηγού του ISIS!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες εξ Αμερικής.

Η επιτυχημένη αποστολή των ΗΠΑ να σκοτώσουν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ, πρώην ISIS) συντονίστηκε με τη Ρωσία, με τη Μόσχα να έχει προειδοποιηθεί εκ των προτέρων να μείνει μακριά, ανέφερε το CNN.

Επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο άμυνας των ΗΠΑ, το αμερικανικό δίκτυο είπε ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τη Μόσχα ότι θα επιχειρούσε «σε μια ευρεία γενική περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας, κατά τη διάρκεια ενός χρονικού πλαισίου και είπε να μείνουν οι Ρώσοι έξω από την περιοχή».

Η επιχείρηση, που διεξήχθη από τον αμερικανικό στρατό το βράδυ της Τετάρτης, ήταν μια αντιτρομοκρατική επιδρομή με στόχο τη δολοφονία του Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, ηγέτη του ISIS, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα από τη γέννηση της ομάδας, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η πληροφορία για συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, έρχεται καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με αμφότερες να αλληλοκατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από την αυξανόμενη αστάθεια στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Μόσχα κατηγορείται ότι τοποθέτησε 100.000 στρατιώτες στην περίμετρο, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι σχεδιάζει επίθεση. Αυτός ο ισχυρισμός έχει επανειλημμένα διαψευσθεί από το Κρεμλίνο και έχει επίσης υποτιμηθεί από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ