Κούγιας: «Ο φερόμενος δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας Συγκλονισμένη παραμένει η χώρα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την ανησυχία να εντείνεται, ειδικότερα μετά τη διαφυγή του 20χρονου φερόμενου ως δράστη στην Αλβανία. Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».


 


 

«Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας. «Αυτοί εξελίσσονται σε ομάδες που εκβιάζουν τις διοικήσεις ομάδων και μετατρέπονται σε “security”» «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων», εξήγησε ο ίδιος.

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων»

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας. «Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο «εκτός νόμου» ύποπτος που έφυγε στην Αλβανία

Παραάλληλα, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στην Ελληνική Αστυνομία η φυγή του 20χρονου νεαρού, υπόπτου για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην Αλβανία. Το γεγονός ότι επέλεξε να εξαφανιστεί λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στο Χαριλάου γεννά ερωτήματα. Σε βάρος του εκκρεμεί δίκη για επίθεση με μαχαίρια που είχε γίνει το Μάρτιο του 2019 στην ίδια περιοχή, ενώ εκκρεμούσε έρευνα της Ασφάλειας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του Άλκη. Στα social media αυτοαποκαλείται ως o «εκτός νόμου» G. Ο 20χρονος μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών, καθώς ήταν ο συνεργός του 23χρονου -που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη- στην επίθεση του 2019. Οι αστυνομικοί σκόπευαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή του για να του πάρουν κατάθεση. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι αυτό είναι αδύνατον, καθώς ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας. Ο 20χρονος εμφανίζεται σε φωτογραφία που έχει τραβηχτεί το Φεβρουάριο του 2016 να ποζάρει μαζί με Αλβανούς εθνικιστές. Περιγράφεται ως στενός φίλος του 23χρονου, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, αλλά και ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

dikastikoreportaz.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ