Αλβανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες του 20χρονου υπόπτου για το φόνο του Άλκη, που πέρασε τα σύνορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο επίκεντρο των αλβανικών μέσων βρίσκεται η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, από ομάδα χούλιγκανς, μέλη της οποίας είναι και άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.

Για την υπόθεση, που ολόκληρη η χώρα μας παρακολουθεί μουδιασμένη, συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει προφυλακιστεί και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ ένας 20χρονος ομοεθνής του που συμμετείχε στην επίθεση, διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη!

Όπως έγινε γνωστό, ο 20χρονος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον ταυτοποίησε και διαπίστωσε στη βάση δεδομένων της, πως είχε ήδη ταξιδέψει για την πατρίδα του. Ο νεαρός, για τον οποίο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί, ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών και συμμετείχαν τον Μάρτιο του 2019 σε άλλη επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη, που είχε γίνει κοντά στο σημείο που επιτέθηκαν στον Άλκη. Και το 2019 είχε ταυτοποιηθεί ο 20χρονος για την επίθεση και είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος

Την ίδια ώρα, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel δίνει πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του 20χρονου. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρότζερς Ντεμιράζι.

alvanos 1

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

alvanos fygas 1

Ο Ντεμιράζι έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel. Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ