Μάχη χαρακωμάτων κυβέρνησης – περιφέρειας Αττικης – Δήμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Μια ακόμη θεομηνία ήλθε για να αναδείξει την ανικανότητα της κυβέρνησης στην επαρκή αντιμετώπισή της. Μια ακόμη τρανή απόδειξη, πως αυτό το κράτος, με όποια κυβέρνηση, είναι εντελώς ανίκανο να αντιμετωπίσει καιρικές καταστροφές και να προστατέψει τον πολίτη, τον Έλληνα σκληρά φορολογούμενο.

Ένα κράτος, μια κυβέρνηση, μια Περιφέρεια – στην προκειμένη θεομηνία η Περιφέρεια Αττικής – ανίκανοι να υπερασπιστούν την χώρα και τους πολίτες της, ανίκανοι να επιτελέσουν κατ΄ ελάχιστο το χρέος τους!

Γιατί; Γιατί απλά, πολύ απλά, είναι εντελώς ανίκανοι!

Ανίκανοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Μετακυλίοντας, ο ένας τις ευθύνες στον άλλο! Δεν φταίει η κυβέρνηση! Δεν φταίει ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας! Φταίει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης! Φταίει η διοίκηση της Αττικής Οδού! Φταίνε ακόμη και οι πολίτες – σύμφωνα με κυβερνητικούς Βουλευτές – που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό!

Όχι, κατά την Περιφέρεια, φταίνε οι Δήμοι και η κυβέρνηση! Για την Αττική Οδό φταίει η κυβέρνηση! Για τους Δήμους της Αττικής, φταίει η Περιφέρεια της Αττικής!

Ζώντας αυτό το πολιτικό αλαλούμ, ο Πρωθυπουργός μας είπε πως φταίει η ΕΜΥ και ακόμη φταίει το χιόνι, που δεν μας ενημέρωσε πως θα πέσει ημέρα (;;;)!

Θέλησε να μας πείσει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, πως η θεομηνία Ελπίς ήταν η χειρότερη που ενέσκηψε στην Αττική! Στρουθοκαμηλίζοντας δηλαδή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, θέλησαν να αποποιηθούν τις τεράστιες, τις εγκληματικές ευθύνες τους!

Άλλο Κώστας Καραμανλής, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλο Γιάννης Σγουρός, άλλο Γιώργος Πατούλης…    

Αλλ΄ όμως ήλθαν σε άρθρο τους  στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) τέσσερεις μετεωρολόγοι, οι Κ. Λαγουβέρδος, Β. Κοτρώνη, Σ. Ντάφης και Χ. Πετρόπουλος, να εκμηδενίσουν το αφήγημα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, να αποκαλύψουν τα πινόκια ψέματά τους, παραθέτοντας στοιχεία με τα οποία αποδεικνύουν ότι η Ελπίς δεν ήταν η πιο σκληρή θεομηνία των τελευταίων ετών! Αφού αποδεικνύουν με στοιχεία πως το περισσότερο χιόνι στην Αττική έπεσε το Φεβρουάριο του 2008! Και συνεπώς η χιονόπτωση του Ιανουαρίου 2022 ήταν πολύ ηπιότερη από την αντίστοιχη χιονόπτωση του 2008!

Έτσι το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέρρευσε προκαλώντας πολύ θόρυβο!

Τα στοιχεία συντριπτικά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Αφού η χρονική διάρκεια χιονόπτωσης της Ελπίδας ήταν σχεδόν η μισή από την αντίστοιχη χιονόπτωση του 2008 (18 ώρες το 2022, 30 ώρες το 2008)!

Το ύψος του χιονιού αντιστοίχως ήταν 20 εκατοστά το 2022, ενώ το 2008 έφτασε τα 25 εκατοστά!

H μέση θερμοκρασία του φαινομένου Ελπίδαήταν -0,2 βαθμοί Κελσίου, ενώ στην θεομηνία του 2008 ήταν – 5 βαθμοί Κελσίου!

Όμως τι συνέβη το 2008, που η θεομηνία ήταν μεγαλύτερη της “Ελπίδας”;

Τότε όλοι οι μεγάλοι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, σε όλο το εύρος της Περιφέρειας. Ο μόνος δρόμος που έκλεισε για λίγες ώρες ήταν όπως ήταν αναμενόμενο ο περιφερειακός της Πεντέλης! 

Τότε μάλιστα δεν ακούστηκε καμιά γελοία δικαιολογία για την κλιματική κρίση, για τα δήθεν πρωτοφανή φαινόμενα, που όντως ήταν πρωτοφανή, σε αντίθεση με τα σημερινά τα οποία πλέον όπως αποδεικνύεται ήταν πολύ πιο ήπια από αυτά του 2008!

Τότε όμως Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε εμπιστευθεί το υπερυπουργείο με το σύνολο των ευθυνών στον Προκόπη Παυλόπουλο και Περιφερειάρχης Αττικής ήταν ο πολύπειρος (ο πλέον επιτυχημένος των τελευταίων δεκαετιών) Γιάννης Σγουρός!

Με μια άψογη συνεργασία, παρ΄ ότι κυβέρνηση και Περιφερειάρχης ανήκαν σε αντιπάλους πολιτικούς χώρους (με την πόλωση εκείνη την εποχή να βρίσκεται στα ύψη), προτάσσοντας υπεράνω του κομματικού συμφέροντος το εθνικό! Έτσι ενεργούν, οι σοβαροί πολιτικοί, οι σοβαροί κρατικοί λειτουργοί (τα παραπάνω στοιχεία, αυτής της ενότητας αντλήθηκαν από την διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα https://www.newsbreak.gr/)!

Ο “βασιλιάς (Πατούλης) είναι γυμνός”

Τελευταίο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει πως ο βασιλιάς (Πατούλης) είναι γυμνός δημοσιεύεται στις 2 Φεβρουαρίου 2022 στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ https://politicus.gr/ (απόσπασμα):

«Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Περιφέρεια Αττικής (δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους) η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει μόλις την τελευταία στιγμή, πριν την πρόσφατη κακοκαιρία, σε ενοικίαση μέσων και προσωπικού από ιδιωτικές εταιρίες για την αντιμετώπιση του χιονιά.

Παρότι όμως ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης περηφανευόταν και φωτογραφιζόταν μπροστά από τα σύγχρονα μηχανήματα, τελικά οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, για τους οποίους έχει την αρμοδιότητα η Περιφέρεια Αττικής έμειναν κλειστοί σχεδόν αμέσως μόλις άρχισε η χιονόπτωση την προπερασμένη Δευτέρα…»!

Σγουρός μαινόμενος…

2Q==

Ωστόσο ο πρώην Νομάρχης και Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με ΔΤ στις 25 Ιανουαρίου 2022, επεσήμανε την ανικανότητα της κυβέρνησης και του Πατούλη στη διαχείριση του χιονιά! Ζητώντας την κυβερνητική ευθιξία και την παραίτηση Πατούλη!

Καταγγέλλοντας, ως παρακάτω:  

«Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς ανικανότητας και ανεπάρκειας της Περιφέρειας Αττικής και του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την επέλαση ενός ισχυρού καιρικού φαινομένου ήδη γνωστού εδώ και πολλές μέρες.

Οι προγνώσεις μπορεί να ήταν αρκετές για να στηθούν για άλλη μια φορά πολύ έγκαιρα σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα, αποδείχθηκαν ωστόσο πολύ λίγες για να προληφθεί το χάος και να μπορέσει να στηθεί ένας στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Η επιστήμη είναι εργαλείο και όπλο σε όσους έχουν σχέδιο και γνώση είναι όμως ανώφελα όταν κυριαρχεί το φαίνεσθαι και η απρονοησία. Ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός αυτή τη φορά μέσα στο χιόνι.

Εκατοντάδες οδηγοί και γονείς με μικρά παιδιά παρέμειναν για ώρες ατελείωτες εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής – Αττική Οδός, Μεσογείων, Κηφισίας, Μαραθώνος, Κατεχάκη, Φυλής, Τατοϊου, Πάρνηθος, Ποσειδώνος κ.α.- σε ένα απίστευτο χάος που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει.

Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής – που ο κ. Πατούλης διαβεβαίωνε με στόμφο πως ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

Φτάνει, λοιπόν, πια η κοροϊδία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Φτάνει πια με τα σόου και τις πολυέξοδες εκδηλώσεις για να εντυπωσιάσουμε τους “ιθαγενείς”.

Ζητείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αλλά και παραιτήσεις εδώ και τώρα ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας από όσους συστηματικά υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Μήδεια – Πυρκαγιές – Ελπίδα!!!

Παραιτηθείτε, κύριε Πατούλη, τώρα!»!

Δριμύ κατηγορώ κατά του Σίμου Ρούσσου…

Όπως και στην αρχή του άρθρου ανέφερα, ο Γιώργος Πατούλης έριξε τις ευθύνες σε Δημάρχους και βέβαια υπήρξε αντίδραση! Με πιο ηχηρή την αντίδραση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, ο οποίος όπως πληροφορούμε είναι πολύ ευεργετημένος από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη! Μάλιστα, κακές γλώσσες του Χαλανδρίου λέγουν πως στις δεύτερες αυτοδιοικητικές εκλογές, στήριξε υπόγεια τον συνδυασμό του κ. Ρούσου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και όχι τον συνδιεκδικητή του Δήμου Γιώργο Κουράση, τον οποίο επισήμως στήριζε η ΝΔ!

Όμως και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, όπως και άλλοι Δήμαρχοι δέχονται τα πυρά χιλιάδων συμπολιτών τους και οι οποίοι τους αποδίδουν τεράστιες ευθύνες!

Όπως πολύ σωστά αποδίδονται από το ΔΤ (27/1/2022) της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 και τον επικεφαλής αυτής Μάνο Κρανίδη: Η Ελπίς σάρωσε ένα ανοχύρωτο Χαλάνδρι…

«Από τη Δευτέρα, η προειδοποιημένη κακοκαιρία Ελπίς σάρωσε την Αττική και το ανοχύρωτο Χαλάνδρι. Η πόλη μας, τέσσερα 24ώρα μετά, ακόμη παραμένει σε τραγική κατάσταση. Δεκάδες συμπολίτες μας απομονωμένοι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επικοινωνία και πρακτική βοήθεια, οι τοπικές οδοί κλεισμένες, δεκάδες κλαδιά και δέντρα πεσμένα πάνω σε καλώδια και οδοστρώματα και πολλές ζημιές σε δημοτικό εξοπλισμό. Το σύστημα πολιτικής προστασίας του Κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου Χαλανδρίου αναμφίβολα αποδείχθηκε ανεπαρκές και ανήμπορο, παρά την έγκαιρη ενημέρωση από τις αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες για την ΕΛΠΙΣ. Οι συμπολίτες μας, στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς ουσιαστική και αποτελεσματική υποστήριξη από τον Δήμο Χαλανδρίου. Η αυταπάρνηση στην επιτέλεση των καθηκόντων των υπηρεσιών επιφυλακής και πολιτικής προστασίας είναι σημαντική και σεβαστή. Όμως η πολιτική προστασία απαιτεί κατάλληλο σύστημα, πρακτικό σχέδιο με προληπτικές ενέργειες, ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό, και δεν φθάνει να στηρίζεται μόνο στον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων.

Στο Χαλάνδρι, το χαοτικό αποτέλεσμα δείχνει πολλές αστοχίες, στην προετοιμασία και δράση. Ενδεικτικά:

1. Γιατί δεν είχαν κοπεί έγκαιρα και προληπτικά τα επικίνδυνα κλαδιά και δέντρα για τα καλώδια του ρεύματος σε δεκάδες σημεία της πόλης;
2. Γιατί δεν υπήρξε αποτελεσματική αντίδραση στην διάνοιξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδών από το χιόνι και ειδικά σε αυτές με προβλήματα ηλεκτροδότησης;
3. Γιατί δεν προβλέφθηκε επαρκής εξοπλισμός και στόλος οχημάτων για τον έγκαιρο εκχιονισμό των κλεισμένων τοπικών οδών?
4. Γιατί δεν υπήρχε μηχανισμός επαρκούς και ουσιαστικής επικοινωνίας αλλά και υποστήριξης των ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας;

Είναι φανερό ότι η σημερινή διοίκηση και το σύστημα-σχέδιο πολιτικής προστασίας που είχε εκπονήσει, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, δυστυχώς απέτυχε πλήρως.

Για αυτό ζητάμε την πραγματοποίηση δημοτικού συμβουλίου με θέματα συζήτησης:

1. Ενημέρωση από τη διοίκηση σε σχέση με τη συνολική διαχείριση της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ.
2. Νομικές ενέργειες εκ μέρους του Δήμου κατά παντός υπευθύνου και αντίστοιχα, νομική συνεπικούρηση σε πληγέντες συμπολίτες.
3. Διατύπωση προτάσεων ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά η δράση και αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας σε τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας είναι ακόμη μεγάλες και έστω και τώρα ο Δήμος οφείλει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, και κρατικές ή περιφερειακές, ώστε να λυθούν όλα τα κρίσιμα προβλήματα.

Δεν είναι στη δική μας λογική να αποδώσουμε πολιτικές ευθύνες, καθώς αυτές έχουν ήδη αποδοθεί στην διοίκηση του κ. Ρούσσου από τους πολίτες που ακόμη ταλαιπωρούνται χωρίς υποστήριξη.

Εμείς έχουμε ένα κύριο σκοπό, την βαθμιαία ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών όλων των περιοχών του Δήμου Χαλανδρίου και του  συστήματος πολιτικής προστασίας ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και ισότιμοι.

Το Χαλάνδρι και οι πολίτες του αξίζουν και μπορούν καλύτερα. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, και αποτελεσματικότητα.»!

Αλλά και από την δημοτική παράταξη Χαλάνδρι σε δράση (η παράταξη που ήταν στον δεύτερο γύρο στις εκλογές) υπήρξε με ΔΤ (1/2/2022) δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου:

«Την ώρα της μάχης δεν κάνουμε κριτική! Συνηθίζεται να το λέμε και εμείς το εφαρμόσαμε…. Σήμερα όμως τα χιόνια έλιωσαν, το τοπίο καθάρισε και μαζί με αυτό αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής….

Αντίθετα με το ύφος και τις πρακτικές της σημερινής διοίκησης, από την πρώτη στιγμή θέσαμε τους εαυτούς μας θεσμικά και ατομικά στη διάθεση του δήμου. Εξάλλου η επιλογή μας να υπηρετήσουμε το δήμο, σημαίνει ακριβώς αυτό, ότι είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  Για αυτό και από την πρώτη στιγμή, αναζητήσαμε το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Είναι ολοφάνερο, ότι η νυν διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Σίμο Ρούσσο, πιάστηκε αδιάβαστη και άφησε τον Δήμο στο έλεος του χιονιά, όχι για ένα ή δύο 24ωρα αλλά σχεδόν για μια ολόκληρη εβδομάδα!

Εξάλλου το Χαλάνδρι είχε τη τιμητική του στα τηλεοπτικά πλάνα, όπου το αρκτικό Χαλάνδρι έγινε πανελλαδικά γνωστό. Σε αυτό το απίστευτο διοικητικό χάος, φωτεινό παράδειγμα οι εργαζόμενοι του Δήμου, που παρόλη την κακοδιοίκηση, κατέβαλαν υπερπροσπάθεια, και με τα πενιχρά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους έδωσαν μια σκληρή μάχη.

Όπως άλλωστε συνηθίζει η σημερινή διοίκηση έψαξε αμέσως να αναζητήσει τις ευθύνες αλλού, έτσι οι συμπολίτες μας αντί να διαβάσουν μια εξήγηση ή μια συγγνώμη, διάβασαν τις ανταλλαγές ανακοινώσεων και αλληλοκατηγοριών, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.  Μια διαμάχη όπου με υπευθυνότητα επιλέγουμε να μην εμπλακούμε.

Επιλέγουμε όμως να συμβάλουμε στη λύση και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την επόμενη κρίση.  Ζητούμε λοιπόν σήμερα από το Δήμαρχο Χαλανδρίου, να μας καταθέσει το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας».

Υπήρξαν συγκεκριμένες ενέργειες προετοιμασίας;
Συνήλθε το συντονιστικό του Δήμου με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συντονιστούν (Αστυνομία – Πυροσβεστική – ΕΚΑΒ – ΔΕΔΗΕ –ΕΥΔΑΠ – Εθελοντικές Ομάδες ) όπως επιβάλλεται από το μνημόνιο;
Μεταφέρθηκε αλάτι σε σημαντικά σημεία του Δήμου ( Πλατείες – Εκκλησίες – Κέντρα Υγείας – Στάσεις Μετρό – Σχολεία – κλπ.);
Τέθηκαν και πότε σε λειτουργία τα μηχανήματα του Δήμου; Είχαν τοποθετηθεί έγκαιρα σε κομβικά σημεία του Δήμου για να δράσουν άμεσα;
Ενεργοποιήθηκαν οχήματα – μηχανήματα ιδιωτών όπως προβλέπεται από το σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου;

Είναι προφανές ότι ο κ. Ρούσσος αισθάνεται, ότι ο Δήμος του ανήκει. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, ότι εκτός από την ανυπαρξία σχεδιασμού μίας σοβαρής κατάστασης, δεν ζήτησε ούτε δέχτηκε τη βοήθεια που του προσφέραμε εκπροσωπώντας αν μη τι άλλο, τη μισή κυριολεκτικά πόλη μας. Γιατί ευτυχώς, κ. Ρούσσο δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Γιατί εμείς αγαπάμε το Χαλάνδρι…»!

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Βέβαια αυτή η σφοδρή αντιπαράθεση, φρονώ πως δεν είναι μόνο στο Δήμο Χαλανδρίου! Ωστόσο προκειμένου να υπάρχει μια σχετική σύνδεση όλων των παραπάνω αναφερομένων, ήλθαμε σε επαφή με τον κ. Ηλία Ντάβαρη, ο οποίος την εποχή της θεομηνίας του 2008 ήταν Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου!

Παρακάτω τα όσα μας δήλωσε:

«Το 2006 ανέλαβα Αντιδήμαρχος Πόλεως για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο Χαλάνδρι. Τότε η παράταξή μας που είχε τη Διοίκηση του Δήμου, σύστησε την Ομάδα Άμεσης Επεμβάσεως! Αυτή η ομάδα ευθύνης μου πλαισιώθηκε με τρεις (3) απόστρατους αξιωματικούς, με άριστη επιχειρηματική ικανότητα και αντίστοιχη πολυετή πείρα!

Η ομάδα αυτή αποτελείτο στο σύνολό της από 50 άτομα και ο κάθε επικεφαλής είχε αρμοδιότητα:

α) την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των δημοτών σε ακραία καιρικά φαινόμενα,

β) πληρότητα τροφίμων και νερού για εφοδιασμό εγκλωβισμένων πολιτών,

γ) Άμεση αποκατάσταση χρήσης δρόμων και δυνατότητα εισόδου-εξόδου στις οικίες των πολιτών.

Οι ομάδες αποτελούνταν από εθελοντές πολίτες, αλλά και από υπαλλήλους του Δήμου.

Επίσης μια 5μελής ομάδα είχε στην ευθύνη της τα σχολεία.

Όπως επίσης υπήρχε διαρκής φύλαξη κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, του πνεύμονα οξυγόνου του Χαλανδρίου, την Ρεματιά…

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής (διοίκηση Γιάννη Σγουρού) ήταν συνεχής…»!

Φίλες και φίλοι, αντιλαμβάνεστε από όλα τα παραπάνω, πως οι σοβαροί πολιτικοί, οι σοβαροί κρατικοί λειτουργοί, αντιμετωπίζουν σωστά ακραίες καιρικές καταστάσεις, αντίθετα από τους σημερινούς, που έκαψαν και πλημύρισαν την Ελλάδα!

Αλλά ας προσέχαμε, για ποιους ψηφίζαμε και ποιους θα ψηφίσουμε!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ