Χατζηδάκης–Σκρέκας φτιάχνουν μπαράκι στο Μάτι! Η υπουργική απόφαση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με υπουργική απόφαση φτιάχνεται το μπαράκι στο Μάτι! Αναψυκτήριο που θα λειτουργεί μετά τη δύση του ήλιου: έτσι λένε το νυχτερινό κλαμπ που θα ξεφυτρώσει μέσα στο δάσος στο Μάτι!

Οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, όπως αποκαλύπτει το newsbreak.gr, στις 12 Ιανουαρίου υπέγραψαν την υπουργική απόφαση που μεταβιβάζει την επίμαχη δασική έκταση κατασκηνώσεων στον Άγριο Ανδρέα στο Μάτι, και ανήκε στον Οίκο Ναύτου και πλέον έχει περιέλθει στον ΕΦΚΑ.

Η ΚΥΑ Χατζηδάκη – Σκρέκα έχει αριθμό 1829 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 138 – 20 Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για ειδική διάταξη η οποία, σε αντίθεση με την δασική νομοθεσία, προβλέπει να τοποθετηθούν κατασκευές, να λειτουργούν μετά την δύση του ήλιου και να είναι σε περιφραγμένο χώρο.

Συγκεκριμένα στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύει το newsbreak.gr, στην παράγραφο 5 (σελ.2) ξεκαθαρίζεται ότι στον υπό οργάνωση χώρο υπαίθριας δασικής αναψυχής επιτρέπεται:

η κατ’ εξαίρεση περίφραξη του χώρου
η εγκατάσταση φωτισμού
η εγκατάσταση ξύλινων λυόμενων οικημάτων για χρήση ως αναψυκτηρίων, επιτρεπόμενης της λειτουργίας τους και μετά τη δύση του ηλίου.

B5478402 5E4D 49FD 9AAD 1EC7B3FCEF90

ΔΗΜΟΦΙΛΗ