Μάτια ερμητικά, κλειστά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράψει ο Γιώργος Βενετσανος

Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από την τουρκική δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Ahval» η οποία γράφει για μια δημοσκόπηση που αφορά τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην διπλανή χώρα. Πραγματικά είναι άξιο προσοχής, για να δείτε πως βλέπουν τους πρόσφυγες οι γείτονες μας.
«Πάνω από το 65 τοις εκατό των Τούρκων θέλουν οι περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ιδρύματος για τη Σοσιαλδημοκρατία (SODEV).

Συνολικά το 66,1 τοις εκατό των ερωτηθέντων από το SODEV δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του «επαναπατρισμού των Σύριων», σύμφωνα με τη μακροχρόνια αρνητική άποψη των Τούρκων για την ένταξη του Σύρου προσφυγικού πληθυσμού στη χώρα.

Συνολικά το 45,5 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι είναι Σύροι πρόσφυγες ως «επικίνδυνοι άνθρωποι, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον», ενώ το 41,7 τοις εκατό είπε ότι η ομάδα είναι «βάρος» για τη χώρα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24, επικαλούμενος την έρευνα .

Η έρευνα… διαπίστωσε ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων περιέγραψε τους Σύρους ως «μη καθαρούς, αξιόπιστους ή ευγενικούς». Πάνω από το 55 τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν ήθελαν έναν Σύριο γείτονα, …ενώ το 71,5 τοις εκατό είπε ότι επικοινωνούσε με την ομάδα μόνο «όταν ήταν απαραίτητο».

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κάνουν εκστρατεία γύρω από το θέμα των Σύριων μεταναστών. Κάποιοι έχουν ορκιστεί να μην «παραδώσουν» τις γειτονιές στους Σύρους, υποσχόμενοι να στείλουν τους πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους μέσα στα επόμενα χρόνια».

Προσέξτε οι Τούρκοι σκέφτονται έτσι για τους Σύρους πρόσφυγες, αλλά δεν έχουν κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα να τους σπρώχνουν ακόμα και με την βία, προς τα Ελληνικά σύνορα, είτε θαλάσσια, είτε ξηράς, όπως δεν έχουν κα κανένα πρόβλημα αυτούς τους «ενοχλητικούς, βρωμιάρηδες, μη αξιόπιστους, επικίνδυνους, που δεν θέλουν να τους παραδώσουν τις γειτονιές τους και είναι βάρος στην Τουρκία», να τους παίρνουν χιλιάδες δολάρια ή ευρώ, για να τους θαλασσοπνίγουν με ψεύτικα σωσίβια και βάρκες μιας χρήσης ή να τους παρατάνε στις τουρκικές νησίδες του παγωμένου και αφιλόξενου Έβρου, ξεγελώντας τους ότι είναι στην Ελλάδα και οπού πολλοί από αυτούς αφήνουν την τελευταία τους πνοή.

Είναι ντροπή για τον ανθρωπισμό αυτά που συμβαίνουν στην διπλανή χώρα, όπου η λέξη Trafiking δηλαδή παράνομη διακίνηση ανθρώπων, έχει γίνει όχι μόνο συνώνυμο της Τουρκίας, αλλά την έχουν αναγάγει και σε επιστήμη και μάλιστα εξαιρετικά επικερδή, για τους Τούρκους δουλέμπορους και κατ’ επέκταση για το ίδιο το τουρκικό κράτος, που κάνει τα στραβά μάτια, αν δεν τα έχει ερμητικά κλειστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ