Νικήτας Κακλαμάνης κατά Κεραμέως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής και ιστορικού στελέχους της Ν.Δ.  για τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθηνών σε Πειραματικό. Στο πλευρό των γονέων και των μαθητών, απαιτεί εξηγήσεις από την υπουργό παιδείας.

Εντονες -ακόμα και εσωκομματικές- αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθηνών σε Πειραματικό. Ερωτήματα για τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εφαρμόζεται διατυπώνει και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην αναστάτωση των γονέων και των μαθητών και ζητά από την υπουργό να ενημερωθεί εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες πληροφορίες. Ο Νικήτας Κακλαμάνης αρχικά επισημαίνει ότι η εισήγηση γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές) και έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα Πειραματικό Σχολείο (γυμνάσιο – λύκειο) για την εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Μαρασλείου, με τη μέθοδο των συνδεδεμένων σχολείων, μεθοδεύοντας την κατάργηση του μοναδικού δημόσιου σχολείου, του 26ου Γυμνασίου Αθηνών.

Κατά συνέπεια, όπως σημειώνει ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, οι μαθητές που φοιτούν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, και οι οποίοι μέχρι σήμερα συνέχιζαν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών, δεν θα έχουν πρόσβαση σε δημόσιο γυμνάσιο, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει άλλο ημερήσιο γυμνάσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ