Ο Νίκος Ευαγγελατος έκανε ρεπορτάζ για τα κέρδη των πετρελαϊκών αλλα ξεχασε να πει για τον υψηλό φορο στα καύσιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τεράστια κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών έκανε λογο ο Νίκος Ευαγγελατος σε ρεπορτάζ που παρουσίασε στην εκπομπή του όμως δεν έκανε καμία αναφορά στο καπέλο του φόρου που τελικά εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές των καυσίμων…

Σύμφωνα με την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου η BP κέρδισε 12,8 δεσεκατομμύρια δολάρια, η SHELL κέρδισε 19,29 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, ενώ πέρυσι παρουσίασε ζημίες ενώ η EXXON MOBIL κέρδισε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα ενημέρωσε πως χθες καταφράφηκε νέα αύξηση στα καύσιμα με την αμόλυβδη να φτάνει στα 1,85 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,59 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,24 ευρώ το λίτρο.

Βέβαια τρια χρόνια πριν το πρόβλημα στην βενζίνη ήταν σύμφωνα με τον Κυρανακη μόνο οι φόροι. Τωρα που η ΝΔ εγινε κυβερνηση ξεχάστηκαν όλα. Οχι οι φόροι, αυτοί παρέμειναν.

Και μάλιστα υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνουν απίστευτα πράγματα για αυτούς, πως αν μειωθούν πχ θα καταστραφεί η οικονομία λέει ο Αδωνις: Καμία μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα – Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια.

Για μα θυμηθούμε τι ελεγε και ο Σκυλακακης:

Αδειάζει τον Μητσοτάκη η Ευρώπη για τον φόρο στα καύσιμα: Θετική η ΕΚΤ σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη για το αν συμφωνεί με την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ότι τόσο η Κομισιόν όσο και η ΕΚΤ είναι θετικές σε μέτρα φοροελαφρύνσεων στην ενέργεια, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες και στην Ελλάδα από την ακρίβεια που τροφοδοτούν οι διεθνείς ανατιμήσεις.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων και η Κομισιόν προτείνει στην εργαλειοθήκη της από τον Οκτώβριο την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Συμφωνείτε με αυτή την πρόταση της Κομισιόν; Την θεωρείτε χρήσιμη, καθώς μας είπατε ότι ο υψηλός πληρωρισμός κυρίως οφείλεται στην έκρηξη τιμών των καυσίμων;».

«Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτησή σας, για τις φορολογικές ελαφρύνσεις έτσι ώστε σε περίπτωση υψηλών ενεργειακών τιμών, να ανακουφιστεί ο κόσμος. Προφανώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημοσιεύσει ένα κατάλογο με τα πιθανά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Από δημοσιονομική άποψη πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει εστίαση στους πιο ευάλωτους, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφορά συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματικά το υψηλό ενεργειακό κόστος δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε συγκεκριμένους πολίτες», είπε η κα Λαγκάρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ