Καναδας: Ετοιμάζουν βίαιη καταστολή των εξεγερμένων – Η Καναδική κυβερνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικά όσα μεταδιδει η Μαρια Δεναξα για τις εξελίξεις στον Καναδα:

Η συντονιστική επιτροπή του “κονβόι για την Ελευθερία του Καναδά” ζητά την προσέλευση Καναδών πολιτών στην Οττάβα , καθώς κρίνει ότι επίκεινται συλλήψεις έως και βίαιη καταστολή.

https://www.youtube.com/watch?v=x6fBFdLGUZw

Η κυβέρνηση της Οττάβα όσο και η κεντρική κυβέρνηση του Καναδά ακολουθεί τα χνάρια Μακρόν σε σχέση με τα Κίτρινα Γιλέκα και αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή/και συνάντηση με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

ΟΤΤΑΒΑ – Όλες οι εταιρείες ρυμουλκών με συμβόλαιο με την πόλη αρνήθηκαν να μεταφέρουν τις μεγάλες εξέδρες που έχουν κλειδώσει το κέντρο της Οτάβας για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, λέει ο διευθυντής της πόλης.

https://twitter.com/tim2honley/status/1491152260025311234?s=21

Ο Steve Kanellakos είπε ότι η συναίνεση μεταξύ πολλών από τις εταιρείες φαίνεται να είναι ότι δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά επειδή η βιομηχανία βαρέων φορτηγών είναι τόσο μεγάλο μέρος της διαβίωσής τους και δεν θέλουν να βλάψουν αυτό το μέρος της ζωής τους. επιχειρήσεις.

Η πόλη έχει συμβόλαια με 10 εταιρείες, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται για τη ρυμούλκηση οχημάτων κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων στάθμευσης, έτσι ώστε τα άροτρα της πόλης να μπορούν να απομακρύνουν το χιόνι. Ορισμένες από τις συμβάσεις καλύπτουν υπηρεσίες ρυμούλκησης για οχήματα πόλης και άλλες βοηθούν στην ανάκτηση χαμένων και κλεμμένων οχημάτων για την αστυνομία.

«Έχουμε επικοινωνήσει με όλους και με όλους, αρνούνται όλοι από σήμερα να παρέχουν εργασία με βαριά ρυμουλκούμενα», είπε ο Κανελλάκος το βράδυ της Δευτέρας μετά από ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Οι μεγάλες εξέδρες μπλοκάρουν τους δρόμους της πόλης και κορνάρουν μέρα και νύχτα στην Οτάβα από τις 28 Ιανουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εντολές εμβολίων.

Η πόλη επανεξετάζει τα συμβόλαια για να δει τι προσφυγή έχει σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση, αλλά το πρόβλημα, είπε, ξεπερνά την Οτάβα.

Ο δήμαρχος της Οτάβα έχει επικοινωνήσει με άλλες μεγάλες πόλεις του Οντάριο για να δει αν μπορούν να βοηθήσουν και η πόλη καλεί εταιρείες σε όλο το Ανατολικό Οντάριο.

Η πόλη έθεσε το ζήτημα στις επαρχιακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, αλλά διαπίστωσε ότι οι χειριστές φορτηγών ρυμούλκησης ήταν επιφυλακτικοί να εμπλακούν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον Καναδά.
Ο Κανελλάκος λέει ότι οι εταιρείες ρυμούλκησης εξακολουθούν να κάνουν άλλες εργασίες για την πόλη της Οτάβα, συμπεριλαμβανομένης της ρυμούλκησης οχημάτων κανονικού μεγέθους.

Ο Steve Bell, αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ζήτημα έχει εμφανιστεί σε όλες τις δικαιοδοσίες και έχει αναγκάσει πόλεις και αστυνομικές υπηρεσίες να βρουν κάποιες «δημιουργικές λύσεις».

Επέλεξε να μην μοιραστεί αυτές τις λύσεις, επικαλούμενος «ανησυχίες λειτουργίας» σχετικά με το να δείξουν το χέρι τους στους διαδηλωτές που προσπαθούν να εκτινάξουν από τον πυρήνα της πόλης.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους χειριστές των ρυμουλκούμενων και τη δυνατότητα να ρυμουλκούν αυτά τα οχήματα από εκεί να αποτελέσουν εμπόδιο για τον τερματισμό αυτού που συμβαίνει», είπε τη Δευτέρα.

Μέχρι την Τρίτη, ο Bell είπε ότι ορισμένα οχήματα κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν, αλλά η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη: ορισμένα φορτηγά έχουν αφαιρέσει τα ελαστικά τους ή χώρισαν τα φρένα τους για να τα κάνουν εντελώς ακίνητα.

«Η ακινητοποίηση των οχημάτων στην περιοχή κατοχής είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για εμάς», είπε σε ενημέρωση την Τρίτη.

Αυτή η αναφορά του The Canadian Press δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ