Παγκόσμιος διασυρμός με την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα: Ειναι η όγδοη ακριβότερη σε όλη την υφήλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσπερνάμε τις υπόλοιπες χώρες σαν βολίδα στο παγκοσμιο ραλι ακρίβειας στα καύσιμα χάρη στην κυβερνηση Μητσοτακη που επιμένει να διατηρεί στα ύψη τον φορο στα καύσιμα.

Πλέον η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα αποφυγής καθως η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στην Ελλαδα, έχει ξεπεράσει την τιμή της Γερμανίας, της Ελβετίας, του πριγκιπάτου του Μονάκο και πολλών ακόμα.

Ανάρτηση – καταπέλτης του Τάσου Τέλλογλου για την τιμή της βενζίνης

Το αποτέλεσμα; Να είμαστε σαν χώρα μέσα στο Top 10 με το ακριβότερο λίτρο βενζίνης του κόσμου.

Οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα όλα τα προϊόντα να έχουν αυξήσει τις τιμές τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καύσιμα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι για το υψηλό τους κόστος στη χώρα μας ευθύνεται μόνο η “πραγματικότητα” της αγοράς.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οπως τα δημοσιεύει το carandmotor.gr σχετικά με τις τιμές καυσίμων ανά την υφήλιο (31/1), η χώρα μας έχει την όγδοη ακριβότερη βενζίνη με μέση τιμή 1,824 ευρώ/λίτρο.

Μπροστά της βρίσκονται η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ. Πίσω από εμάς, το Top 10 κλείνουν η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σουηδία.

Χονγκ Κονγκ: 2,379 ευρώ/λίτρο
Ολλανδία: 2,007 ευρώ/λίτρο
Νορβηγία: 1,996 ευρώ/λίτρο
Ισραήλ: 1,938 ευρώ/λίτρο
Ισλανδία: 1,891 ευρώ/λίτρο
Φινλανδία: 1,883 ευρώ/λίτρο
Δανία: 1,877 ευρώ/λίτρο
Ελλάδα: 1,824 ευρώ/λίτρο
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 1,817 ευρώ/λίτρο
Σουηδία: 1,816 ευρώ/λίτρο

Υ.Γ. Στον αντίποδα βρίσκεται η Βενεζουέλα με την φθηνότερη βενζίνη στον κόσμο, 0,022 ευρώ/λίτρο, και την φθηνότερη τριάδα συμπληρώνουν το Ιράν με 0,046 ευρώ/λίτρο και η Ανγκόλα με 0,269 ευρώ/λίτρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ