Έκαψαν τα μηχανήματα της εταιρείας που κατασκευάζει το hotspot στη Μυτιλήνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη, το μήνυμα του υπουργείου Μετανάστευσης.

Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, που αντιδρούν στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βάστρια και έκαψαν μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες για την ανέγερση της νέας δομής.

Η αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο σημείο δεν κατάφερε να εμποδίσει τους κατοίκους, οι οποίοι πέρασαν εκεί που βρίσκονταν τα μηχανήματα βάζοντας φωτιά και προκαλώντας φθορές σε μηχανήματα, σε μια γεννήτρια και στις χημικές τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι εργάτες.

Οι φθορές στα μηχανήματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης, με πηγές του να αναφέρουν ότι «οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτήν, τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη».

Μάλιστα το υπουργείο Μετανάστευσης επιμένει στη θέση του, λέγοντας ότι ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Διαμηνύοντας μάλιστα ότι δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν παράταση ζωής, όσο καθυστερούν τα έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ