Το φονταμενταλιστικό Ισλάμ στη Γαλλία, σύντομα και στα μέρη μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Κώστα Σαμάντη απο το ardin-rixi.gr

Η εικονιζόμενη είναι η 34χρονη Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ (Ophélie Meunier). Πριν λίγο καιρό παρουσίασε μία έρευνα για το φονταμενταλιστικό Ισλάμ στην εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης Απαγορευμένη Ζώνη (Zone Interdite). Σε αυτή παρουσίασε τον τρόπο που δρα -υπόγεια και επεκτατικά- το φονταμενταλιστικό Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε το εστιατόριο «Le Familial» όπου δίνονται στις γυναίκες ειδικοί χώροι για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Στην έρευνα εμφανίζεται επίσης ο Amine Elbahi, 26χρονος μουσουλμάνος δικηγόρος, που βοήθησε να αποκαλυφθεί ότι ο σύλλογος Ambitions and initiatives for success (AAIR), έλαβε κρατική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να διδάξει φτωχά παιδιά αλλά τα κατηχούσε στην ισλαμική ιδεολογία.

Ως αποτέλεσμα απειλείται η ζωή και των δύο, δι’ αποκεφαλισμού, ενώ το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει κατακραυγή στη Γαλλία. Πλέον είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το κοσμικό κράτος, πάνω στο οποίο ιδρύθηκε η σύγχρονη γαλλική δημοκρατία, απειλείται από τις θρησκευτικές ιδεολογίες που εισήγαγαν μετανάστες.

Κατά τα άλλα γενιτσαραγάδες μου εμείς μπορούμε να διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και άσυλο σε όλους τους μετανάστες χωρίς προϋποθέσεις. Βίβα λα ρεβολουσιόν!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ