Εχει ξεφύγει πλέον η κατασταση: Λογαριασμός 3.505 ευρώ σε μίνι μάρκετ στην Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρό χτύπημα στα νοικοκυρια αλλα και στις μικρές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (αλλα και των υπολοίπων παροχών ηλεκτρικής ενέργειας) που έρχονται με ποσά που ειναι αδύνατον να εξοφληθούν.

3F2B4E42 523A 4D38 8492 5FB02616EF33

Πλέον η χώρα ζει σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς οικονομικού τρόμου που οδηγεί σε χρεοκοπία νοικοκυρια και επιχειρήσεις. Κυβερνηση και αντιπολίτευση δεν εχουν πάρει καν χαμπάρι οτι η κατάσταση οδηγείται πλέον στο απροχώρητο καθως οι νέοι λογαριασμοί ειναι πρακτικά αδύνατον να εξοφληθούν. Αυτο το καταλαβαινει ο καθένας με κοινή λογική ειναι απορίας αξιον πως οι 300 της βουλης δεν το εχουν αντιληφθεί.

Η χώρα ζει σε ένα παραλογισμό που οσο περνάνε οι μέρες θα οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις, απο αυτοκτονίες απελπισμένων έως εντονες διαμαρτυρίες.

Ένα μικρό παράδειγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται ειναι ο λογαριασμός ενος μίνι μαρκετ απο το οποιο η ΔΕΗ ζητά από τον ιδιοκτητη του να καταβάλει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το ποσό των 3.505 ευρώ (!) για κατανάλωση ρεύματος στην επιχείρησή του.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Για την ακρίβεια ο λογαριασμός της ίδιας περιόδου, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ανήλθε σε 1.650 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των 1.855 ευρώ σε έναν χρόνο.

Σε αυτόν τον λογαριασμό το ποσό της συνολικής έκπτωσης -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο- φτάνει τα 366,14 ευρώ, η οποία αν δεν υπήρχε θα έφτανε τον λογαριασμό στα 3.871,14 ευρώ.

Δηλαδή θα μιλούσαμε ετήσια αύξηση ύψους 2.200 ευρώ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ