Τι ειναι το Συνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου που ερευνούν οι αρχές ως πιθανό αίτιο θανάτου των τριών παιδιών στην Πατρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα και αν ακούγεται εξωφρενικά παράλογο, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, με το pelop.gr να αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν λάβει πληροφορίες (παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι έχουν ιατρικό λόγο που επήλθαν) για το ενδεχόμενο ύπαρξης «Συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου», μία κλινική διαταραχή μέσω της οποίας ένα άτομο βλάπτει κάποιο άλλο επινοώντας ασθένειες.

Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου: Όταν η γονεϊκή αγάπη γίνεται φρικτή ψυχική ασθένεια

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες θα γίνουν προς κάθε κατεύθυνση και διερευνηθεί ακόμα και η πιο απίθανη φαινομενικά εκδοχή.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο enikos.gr σημείωσε ότι σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν θα δώσουν απάντηση καθώς είναι πιθανόν η ενέργεια να έγινε με την ενέσιμη χορήγηση κάποιας θανατηφόρας ουσίας από άτομο που έχει αντίστοιχες γνώσεις. Υπάρχουν όμως ουσίες που δεν ανιχνεύονται και προκαλούν θάνατο λόγω ανακοπής, όπως η ινσουλίνη.

Τα σενάρια Εγκληματολογίας που παρακολούθησε η μητέρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η επιβεβαιώθηκε η είδηση που μετέδωσε χθες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ότι η μητέρα των παιδιών η οποία είναι νοσηλεύτρια, παρακολουθούσε το 2021 σεμινάρια Εγκληματολογίας, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει κάτι.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιο στοιχείο το οποίο «ώθησε» την εισαγγελέα να δώσει διαταγή για εξονυχιστική διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο σύμφωνα με το pelop.gr, στο εισαγγελικό γραφείο έχουν φθάσει πληροφορίες κυρίως από ιατρικούς και ιατροδικαστικούς κύκλους, της Πάτρας και της Αθήνας που τον ανάγκασαν να «διευρύνει» ακόμη περισσότερο την έρευνα και να της δώσει «άλλη διάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ