Με κόκκινη γραβάτα πήγε ο Αυτιάς στον Μητσοτακη, οπως αυτή που φόρεσε ο Τσιπρας οταν βγήκαμε απο τα μνημόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμπτωση ή συνειδητή επιλογή που κρύβει κάποια σημειολογία; Οπως και να εχει ο Γιώργος Αυτιάς με τις στυλιστικες του επιλογές εντυπωσίασε στη συνεντευξη με τον πρωθυπουργό σε αντίθεση με τον Κυριακο Μητσοτακη που δεν ειπε και τίποτα καινούργιο.

Η ατάκα του πρωθυπουργού στη συνεντευξη με τον Γιώργο Αυτιά, στο Σκαι, που πάγωσε το πανελλήνιο

Επανέλαβε τα ίδια και ίδια σε μια αγιογραφία της κυβέρνησης του, τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν οικονομικά με την βενζίνη στα ύψη και τους λογαριασμούς του ρεύματος να προκαλούν εγκεφαλικά.

https://twitter.com/marka2_/status/1492406062535913481?s=21

Ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, απλώς διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη με συνεχείς παρεμβάσεις: Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί ειπε ενώ τόνισε πως ελπίζει ότι από την Ανοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

https://twitter.com/marka2_/status/1492427678720434178?s=21

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση νέου μνημονίου, κ. Μητσοτάλης απάντησε: «Για αυτά θα ρωτήσετε άλλους. Άλλοι ήταν οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων. Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός των Μνημονίων. Και πρέπει να σας πω επίσης, επειδή, ξέρετε, είναι πάρα πολύ εύκολο σε μια γενικότερη πλειοδοσία παροχών να ανοίγει κανείς το τεφτέρι και κάθε βδομάδα να λέει ‘μου περίσσεψαν πέντε, να πάω να τα δώσω, μου περίσσεψαν δέκα, να πάω να τα δώσω’. Όχι, αυτή δεν είναι πολιτική η οποία με χαρακτηρίζει.

https://twitter.com/marka2_/status/1492428827158528004?s=21

Έχω απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως, έχω μια υποχρέωση να βάλω οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια την οποία πέρασε η χώρα την τελευταία δεκαετία. Θέλω να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία εντός του έτους».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι δίνει μέγαλη σημασία στην επαναφορά της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, καθώς «ξεκλειδώνει δισεκατομμύρια πόρων τα οποία θα μπορούν να επενδυθούν πια στην Ελλάδα».

Σημείωσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει την απόφαση να ξεπληρώσει πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ, με τα οποία θα τελειώσουμε εντός του έτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ