Η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί σύρραξη στην Ουκρανία για να κάνει την κίνηση κατά της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας είναι πλέον αντιληπτός και στους πλέον απαίδευτους παρατηρητές. Πίσω από την δήθεν πρόθεση του Ερντογάν να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την ειρήνη ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, κρύβεται η μεθόδευση του να πράξει ακριβώς το αντίθετο.

Οι κινήσεις που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα με ισλαμιστές τρομοκράτες που σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα μεταφέρονται από την Τουρκία στην Ουκρανία, είναι ενδεικτική της προβοκάτσιας που ετοιμάζεται. Και δεν υπάρχουν πιο κατάλληλη για να σφάξουν κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας που οι περισσότεροι πλέον διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια, από τους ισλαμιστές δολοφόνους που η Τουρκία χρησιμοποιεί ήδη σε πέντε διαφορετικά στρατιωτικά μέτωπα.

Σε μία σύρραξη λοιπόν στην Ουκρανία, ο γεωπολιτικός ρόλος της Τουρκίας θα αναβαθμιστεί, ακριβώς επειδή η Ελλάδα της το επιτρέπει. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα πάντα εδώ και δυόμισι χρόνια για να αναβάθμιση και να ισχυροποιήσει μία Τουρκία που βρισκόταν στο καναβάτσο. Να της επιτρέψει να στήσει μνημόνιο με την Λιβύη αμφισβητώντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, θα της επιτρέψει να φτάσεις τα έξι ναυτικά μίλια από την Ρόδο και το Καστελόριζο, να της επιτρέψει να παραβιάσει ακόμα και τα χωρικά μας ύδατα ανατολικά της Κρήτης, με πολεμικά πλοία!

Αντί λοιπόν η Ελλάδα να είναι αυτή που θα λειτουργήσει ως μοχλός ειρήνης ξεκαθαρίζοντας στις ΗΠΑ ότι η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας, αφήνει την Τουρκία να παριστάνει τον πολύτιμο σύμμαχο της Δύσης. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα.

Θεωρείται λοιπόν σχεδόν βέβαιο πως η Τουρκία θα επιδιώξει την ανάφλεξη στην Ουκρανία που θα φέρει την ρωσική εισβολή, για να κάνει την κίνηση της στο Αιγαίο. Θα είναι η ιδανική συγκυρία για τον λύκο να χαρεί στην αναμπουμπούλα. Και να δημιουργήσει τετελεσμένα επιδιώκοντας την ανοχή της Δύσης, για να παραμείνει στο ΝΑΤΟ.

Αυτά που έπρεπε να έχει κάνει η Ελλάδα, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1987, τα κάνει η Τουρκία για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Εάν δεν ξυπνήσουν τώρα τα υγιή στελέχη της Ν.Δ., οι συνέπειες για το έθνος θα είναι ολέθριες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ