Σοκάρει η τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανιδη για τους πολιτικούς: Χρειάζεται ένας ένστολος που θα παίρνει αποφάσεις τη σωστή στιγμή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλουχημένος με την ιδέα πως το μόνο που δουλεύει σωστά στην χώρα μας ειναι ο στρατός φαινεται πως ειναι ο Χρήστος Στυλιανιδης αφού απαξιώνει πλήρως τους πολιτικούς και μαζί με αυτούς και τον ίδιο καθως θεωρεί οτι μόνο ένας ένστολος στην χώρα μας μπορει να συντονίσει και να διαχειριστεί εθνικές κρίσεις.

Οπως φαινεται θεωρεί το πολιτικο προσωπικό της χώρας ανάξιο και ανίκανο να διαχειριστεί εθνικές κρίσεις, κρίνοντας κατα πάσα πιθανότητα απο την δική του αρνητική απόδοση.

Χαρακτηριστικό ειναι το σχόλιο του δημοσιογράφου Χρήστου Ξανθάκη για τα λεγόμενα του κυρίου Χρήστου Στυλιανιδη:
ψωνίσαμε υπουργό που δηλώνει
“είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε το συντομότερο σε ένα Εθνικό Συντονιστή Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος να είναι συνέχεια του συστήματος, ένστολος κατά την άποψή μου”!
του έχει εξηγήσει κανείς
ότι έχουμε ακόμη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα;

5574D786 1E37 49A2 A390 63E09D6B71BF

Οι δηλώσεις του υπουργού:

Επιχειρήσαμε όλοι να συνεννοηθούμε με την Αττική Οδό, εκεί φαινόταν ότι υπήρχε ένα χάος. Δεν μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση και εκεί εμφανίστηκε το θέμα της κάθετης αρμοδιότητας, ποιος αποφασίζει, με ποια κριτήρια και πότε. Αυτό είναι το μεγάλο μου αίτημα ότι από εδώ και πέρα πρέπει να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητες, να υπάρξει κάθετη αρμοδιότητα και γι’ αυτό προτείνω και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε το συντομότερο σε ένα Εθνικό Συντονιστή Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος να είναι συνέχεια του συστήματος, ένστολος κατά την άποψή μου, και θα έχει αυτή τη σοβαρή αρμοδιότητα που θα προέλθει μέσα ενδεχομένως κι από μία νέα νομοθετική ρύθμιση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι είτε 1% έχεις πολιτικές ευθύνες είτε 100% η συγγνώμη είναι αυτή που αρμόζει, την αναλαμβάνεις.

Αυτό δεν υλοποιήθηκε. Εδώ είναι τα ευάλωτα σημεία του συστήματος. Υπάρχει η έννοια του συντονισμού, αλλά από κάτω δεν υπάρχουν μηχανισμοί που να στηρίξουν τον συντονισμό και τον έλεγχο του συντονισμού στην κρίσιμη ώρα της μάχης. Με ποιον ελεγκτικό μηχανισμό θα ξέραμε όντως ότι αυτά τα 37-38 εκχιονιστικά μηχανήματα λειτουργούν; Είναι σε καλή κατάσταση; Με τους οδηγούς τους κατάλληλους.

Ήταν μία επιχείρηση εξαιρετική γιατί το να χειριστείς 987 ιατρικά περιστατικά δύσκολα και να μην έχεις θύμα είναι όντως κάτι σημαντικό. Ήταν και πρέπει να πιστώσουμε αυτά τα παιδιά, που ήταν οι ήρωες της βραδιάς.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Μήπως ήταν ανέτοιμο το σύστημα για ένα τέτοιο φαινόμενο, ενός τέτοιου όγκου χιονιού σε 2-3 ώρες; Χρειαζόμαστε πιο πολλά εκχιονιστικά; Χρειαζόμαστε άλλου τύπου εκχιονιστικά; Αυτά είναι τα ερωτήματα, γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που τα εξετάζει ως τα διδάγματα της επόμενης φοράς. Γιατί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα και ενδεχομένως πολύ σύντομα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ