Πολάκης: Θεσμικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη που θα την ενισχύσουν και θα την αποκαταστήσουν στη συνείδηση των πολιτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη του στον Χρήστο Κυμπιζή για την Κυριακάτικη Kontra News, έκανε ο Αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Χανίων δεσμεύτηκε πως δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για να βγει στο φως η αλήθεια για τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ

Όπως είπε ” δεν θα σταματήσω ποτέ να παλεύω για αυτό, καθώς θεωρώ ότι ο τομέας της Υγείας είχε σημαντική συμβολή στην χρεοκοπία της χώρας μέσω τεραστίων σκανδάλων, όπως αυτά του ΚΕΕΛΠΝΟ και της NOVARTIS κ.α. Για την Ελληνική Δικαιοσύνη όμως, τα αδιευκρίνιστα 345.000 € του Άδωνι Γεωργιάδη και τα αδιευκρίνιστα 908.165 € του Αβραμόπουλου δεν είναι αρκετά για να κληθούν έστω να καταθέσουν… Οι μόνοι που θα πρέπει να καταθέσουν αποδείχτηκε ότι είναι η κ. Παπαδάκου, ο κ. Βαξεβάνης και η κ. Τουλουπάκη.”

justice scale statue london high court 1

Για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί η απόδοση δικαιοσύνης τόνισε λέγοντας ” θεωρώ ότι είναι κοινός τόπος το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν πως η λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας είναι το λιγότερο προβληματική. Ζούμε σε μια χώρα όπου ο μέσος πολίτης αισθάνεται ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, και όταν αυτό γίνεται είναι με μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης, υποθέσεις μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος ή διασπάθισης δημόσιου πλούτου καταλήγουν συχνά σε παραγραφή και ατιμωρησία. Υπ’ αυτό το πρίσμα, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να κάνει όταν ξανακυβερνήσει είναι να προχωρήσει στις θεσμικές εκείνες αλλαγές που θα ενισχύσουν διεξοδικά τον θεσμό, θα επιταχύνουν τους χρόνους απόδοσης δικαιοσύνης και θα την αποκαταστήσουν στη συνείδηση των πολιτών.”

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην kontranews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ