Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στην Ελλάδα! Αποκάλυψη από το Nordic Monitor

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαΐκή Ένωση και ΝΑΤΟ επιμενουν να συγκαλύπτουν την Τουρκική απειλή, ένα από τα κορυφαία ΜΜΕ γεωπολιτικής, αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία ετοιμάζει το έδαφος για να εισβάλει στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε σε μετάφραση ολόκληρο το άρθρο του Nordic Monitor που κανονικά θα πρέπει να προκαλέσει συναγερμό, επιτέλους, στο κοιμισμένο κράτος, στους υποκριτές της ΕΕ, στους φαρισαίους του ΝΑΤΟ. Που ασχολούνται με τον Ζελένσκι, τον Λουκασένκο, χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τους δύο κορυφαίους οργανισμούς και όχι με την Ελλάδα η οποία είναι μέλος τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ!

Διαβάστε την αποκάλυψη:

Ένας καταιγισμός διπλωματικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο πολεμική ρητορική από Τούρκους αξιωματούχους υποδηλώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός σχεδιασμός στην κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία προσχήματος ώστε να πραγματοποιήσει πιθανή εισβολή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι μια «εκστρατεία» για να υποστηρίξει μια τέτοια εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει, έχουν παρατηρηθεί σε πρόσφατες ανακοινώσεις και παρατηρήσεις τουρκικών κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και στην στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Στους στόχους περιλαμβάνονται νησιά κοντά στην Τουρκία όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία, η Λήμνος και η Σαμοθράκη.

«Αυτά τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και τις Συνθήκες Ειρήνης των Παρισίων του 1947 με την προϋπόθεση ότι δεν τα εξοπλίσει. Αλλά η Ελλάδα άρχισε να το παραβιάζει αυτό στη δεκαετία του ’60. …. Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν υπό όρους. Εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει, η κυριαρχία αυτών των νησιών θα αμφισβητηθεί. Εάν χρειαστεί, θα εκδώσουμε μια τελευταία προειδοποίηση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT στις 10 Φεβρουαρίου 2022. (Αποκρύπτοντας φυσικά ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επικαλείται την συνθήκη των Παρισίων, διότι απλούστατα δεν συμμετείχε σε αυτή!)

Η συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην κρατική TRT αποκάλυψε την εκστρατεία της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου:

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη θέσει κάποιες βάσεις στα Ηνωμένα Έθνη για να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. .

Σε επιστολή του στις 13 Ιουλίου 2021 προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Feridun Sinirlioğlu, μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, έγραψε ότι «η συνεχιζόμενη εσκεμμένη και επίμονη ουσιαστική παραβίαση από την Ελλάδα των διατάξεων αποστρατικοποίησης των ειρηνευτικών συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού, οι οποίες είναι βασικές για την εκπλήρωση του αντικειμένου και του σκοπού τους, συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα παραβιάζει βασικές διατάξεις των συνθηκών βάσει των οποίων απέκτησε κυριαρχία στα νησιά, πράγμα που, από νομική άποψη, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί, έναντι της Τουρκίας, να επικαλείται τον τίτλο της σύμφωνα με τις ίδιες συνθήκες για τους σκοπούς μιας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων», πρόσθεσε.

CB9D971D 2210 4A02 9095 2342519307BB
Η πρώτη επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ που θέτει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Η Επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον Τούρκο πρέσβη στον ΟΗΕ αμφισβητώντας το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος απεσταλμένος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, ενεργώντας μονομερώς και σωρευτικά από το 1960 και κατά σαφή παράβαση των σχετικών διατάξεων αυτών των συνθηκών, παραβιάζει ουσιωδώς τις υποχρεώσεις της αποστρατικοποίησης μέσω συγκεντρώσεων στρατευμάτων, δημιουργίας μόνιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διεξαγωγής πολλών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

E8272713 8596 4969 8925 D7FFAA498FA8
Η δεύτερη επιστολή αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά

Σε μια επακόλουθη επιστολή στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Sinirlioğlu παρείχε μια πιο λεπτομερή τοποθέτηση, με μια νομική ειδοποίηση έξι σημείων σχετικά με το πώς η Ελλάδα είχε «παραβιάσει» τους όρους της συνθήκης.

«Με τη στρατιωτικοποίηση των εν λόγω νησιών, η Ελλάδα έχει χάσει το δικαίωμά της να επικαλείται έναντι της Τουρκίας τις συνθήκες που αναφέρονται παραπάνω και των δικαιωμάτων που ισχυρίζεται ότι απορρέουν από αυτές».

Η Τουρκία ενισχύει την εκστρατεία για να δικαιολογήσει την εισβολή στα ανατολικά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

D4BD20F1 83CE 41C6 BFA3 31D04F0866B6
Η τουρκική αποβατική δύναμη κάνει συνεχώς άσκηση στο τελευταίο χρονικό διάστημα

Αμφίβια ομάδα που συνδέεται με τον αυτόνομο στρατό του Αιγαίου της Τουρκίας διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο τον Δεκέμβριο του 2021. Η αεροπορία συμμετείχε επίσης στις ασκήσεις.

Αντίθετα, η Ελλάδα υποστήριξε ότι η κυριαρχία της στα νησιά δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε υποχρέωσης αποστρατικοποίησής τους. Με επιστολή του προς το ΣΑΗΕ στις 28 Ιουλίου 2021, η Μαρία Θεοφίλη, η Ελληνίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, αμφισβήτησε τις τουρκικές αξιώσεις.

«Η Ελλάδα απορρίπτει όλους τους τουρκικούς ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην προαναφερθείσα επιστολή σχετικά με την υποτιθέμενη «ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεών της αποστρατικοποίησης», καθώς και τους ισχυρισμούς ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξαρτάται από την αποστρατιωτικοποίησή τους, ως εντελώς αβάσιμες, αυθαίρετες. και με κακή πίστη», ανέφερε η κ. Θεοφίλη στην επιστολή της.

Επιστολή με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2021 του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη:

Το θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κρατήθηκε σκόπιμα στην εγχώρια ατζέντα της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, με αξιωματούχους και προπαγανδιστές να αμφισβητούν συχνά το καθεστώς αυτών των νησιών και να απειλούν να εισβάλουν σε αυτά.

“Τι ήταν αυτό? Βλέπουν [οι Έλληνες] απειλή από την Τουρκία και γι’ αυτό την παραβίασαν [την διάταξη αποστρατικοποίησης]. Υπάρχει κάποια τέτοια διάταξη [εξοπλισμός των νησιών σε περίπτωση απειλής] στη συνθήκη; Οχι! Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια απειλή [από την Τουρκία]. Θα νόμιζες ότι θα μπορούσες να αποτρέψεις αυτή την απειλή με λίγους στρατιώτες και όπλα που βάζεις στα νησιά», είπε ο Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του.

294AD7B1 303E 4915 B669 AFDB25C010B4

Η στρατιά του Αιγαίου της Τουρκίας, που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα, πραγματοποίησε ασκήσεις πυροβολικού και δοκιμαστικές βολές τον Ιανουάριο του 2022.

Το Nordic Monitor δημοσίευσε ένα άρθρο τον Ιανουάριο που δείχνει πώς οι φοιτητές της Τουρκικής Ναυτικής Ακαδημίας θα μπορούσαν να κολυμπήσουν την απόσταση μεταξύ της Τουρκίας και του ελληνικού Καστελλόριζου (Meis στα τουρκικά) σε βίντεο που μεταδόθηκε στον λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας στο Twitter. Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε επίσης δηλώσει ότι οι δόκιμοι θα κολυμπήσουν μέχρι το Καστελόριζο, εξηγώντας ότι είναι πολύ κοντά στην Τουρκία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση έχουν εντείνει την κάλυψή τους για τα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες με αποσπάσματα από ανώνυμους Τούρκους αξιωματούχους και ιστορίες χωρίς τεκμηρίωση. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ιστορίες τροφοδοτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης απευθείας από το γραφείο επικοινωνίας του Προέδρου Ερντογάν, που διευθύνεται από τον στενό του βοηθό Fahrettin Altun.

Η εκστρατεία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας άλλαξε ταχύτητα με τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον Ιούλιο του 2020 με προεδρικό διάταγμα. Η Αγία Σοφία άνοιξε ως τζαμί στις 24 Ιουλίου, την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε μεταξύ των Συμμαχικών δυνάμεων και της Τουρκίας, η οποία χάραξε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

8A85BF66 86B3 427A 8835 0F72A91EAFB7

Δεύτερη επιστολή προς το ΣΑΗΕ με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Τούρκο πρέσβη στον ΟΗΕ:

Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της Αγίας Σοφίας χτίστηκε αρχικά ως ορθόδοξος χριστιανικός καθεδρικός ναός πριν μετατραπεί σε τζαμί μετά την οθωμανική κατάκτηση της σημερινής Κωνσταντινούπολης το 1453. Ο Πρόεδρος Ερντογάν στις 24 Ιουλίου παρευρέθηκε στην πρώτη προσευχή της Παρασκευής, μια επίσημη τελετή, στο Η Αγία Σοφία, κορυφαίο επίτευγμά του μετά από 18 χρόνια στο τιμόνι της τουρκικής πολιτικής.

Τον Οκτώβριο του 2020 η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξανανοίξει τα Βαρώσια στα βόρεια του διαιρεμένου νησιού της Κύπρου, μια παραλιακή πόλη που ήταν περιφραγμένη και εγκαταλειμμένη από το 1974 όταν παρενέβη ο τουρκικός στρατός. Η πόλη εξακολουθεί να ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό. Η κίνηση καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, η Τουρκία προχώρησε στην εκπλήρωση της δημόσιας διακήρυξής της και άρχισε να θέτει τις βάσεις για ένα πιθανό άνοιγμα τμημάτων της πόλης.

Μια φωτογραφία σχεδιασμού από τον Οκτώβριο του 2021 δείχνει το αρχηγείο της Μικτής Ειδικής Δύναμης Στρατού Αιγαίου της Τουρκίας να ετοιμάζεται για πολλαπλές αποστολές για πιθανή σύγκρουση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με μια πηγή, ένα συγκρότημα που έπαιζε ηλεκτρονική μουσική στο πρώην ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία σχεδιάστηκε επίσης από τις τουρκικές αρχές για να δείξει στην Ελλάδα ότι θα παίξει σκληρά. Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από την Ελλάδα ως «προσβλητικό» και «βεβήλωση» του μνημείου, το οποίο είναι υποψήφιο για τον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Παναγία Σουμελά χτίστηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας τον 4ο αιώνα και λειτουργεί ως μουσείο από την τουρκική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα στον ιστότοπο απαιτεί την άδεια των τουρκικών αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ