Τσουνάμι παρασύρει το Μαξίμου και διαλύει το επιτελικό κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι! Ρήση του ελληνικού λαού, που σημαίνει πως κάτι που οι ενδιαφερόμενοι το κρατούν μυστικό, ενώ είναι πλέον γνωστό στους πάντες!

Και ενδιαφερόμενος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Και το μυστικό του, που είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό, πως δεν τον θέλει κανείς! Ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό, που ήδη του κάθεται στο στομάχι και δεν χωνεύεταιμε τίποτε!

Δεν χρειαζόταν λοιπόν να έλθει η EURACTIV για να μας πληροφορήσει, πως στην ΕΕ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διαχειριστεί τον πακτωλό χρημάτων που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2026 από τα Ταμεία Ανάκαμψης της ΕΕ!

Από την στιγμή που στην ΕΕ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, των σκανδάλων, της ανεπάρκειας τιθάσευσης της έκρηξης των τιμών (τροφίμων, βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, φυσικού αερίου, τιμολογίων ΔΕΗ κλπ.), της ανεπάρκειας σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και η παντελής αποτυχία της υγειονομικής κρίσης, είναι δέσμια ισχυρών πιέσεων και από τις οποίες δεν μπορεί να αποδεσμευθεί, επιχειρηματικών συμφερόντων του Τόπου! Συγκεκριμένων άνομων συμφερόντων, που τον έκαναν Πρωθυπουργό και για να τον ξανακάνουν θέλουν το πλούσιο αχαρτογράφητο μπαξίσι τους! Οι οποίοι ελέγχουν και τα Συστημικά ΜΜΕ, που παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό και που δεν επιτρέπουν να ανοίξει η οικονομία σε ευρωπαϊκές και ξένες επενδύσεις!

Άραγε τα πήρε τα μηνύματά του και ο υπερφίαλος τηλεαστέρας και τηλεπωλητής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης;

Κυβέρνηση τεχνοκρατών στα σκαριά…

Οι πληροφορίες που έρχονται λοιπόν από την ΕΕ, όπως επικαλείται η έγκυρη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, είναι η αναζήτηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα και οι οποίοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση ορισμένων μηνών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, ή αν προτιμάται σε κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου! Και βέβαια αυτή η πληροφορία της EURACTIV έχει να κάνει με τη διάθεση διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και όχι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θεωρούν στην ΕΕ πως έχει πραγματοποιήσει τον κύκλο της!

Άλλωστε η ΕΕ (Γερμανία), δεν άλλαξε την αυτοδύναμη κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, την συμμαχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, όταν θεώρησε πως εκπλήρωσαν τα θέλω της και πλέον δεν είχαν κανένα όφελος ύπαρξή τους;

Αφήνεται δε να εννοηθεί στο δημοσίευμα, ότι η ΕΕ σε αντίθετη περίπτωση θα μπλοκάρει την επόμενη δόση του Ταμείου προς την Ελλάδα!

Ωστόσο θα επιτρέψουν στον κ. Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, που πιστεύουν ότι δεν θα υφίσταται Covid-19 και η καλοκαιρινή περίοδος θα γεμίσει τα άδεια ελληνικά ταμεία!

Όλα τα παραπάνω που το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας τα γνώριζε, αφού και εγώ προσωπικά έχω αναδείξει σε αρκετά άρθρα μου εδώ και ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν οι καλοθελητές να μας πουν, ότι αιφνιδιάστηκε! Πως αυτά τα στοιχεία έσκασαν σαν βόμβα στην κυβέρνηση, αλλά και στο υπόλοιπο πολιτικό Σύστημα της Ελλάδας!Προσπαθούν να μας πείσουν μάλιστα, πως η Κομισιόν, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της EURACTIV, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα στην μακροημέρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την εξάντληση της τετραετίας!

Κούνια που τους κούναγε, θα τους έλεγα!

Φύγετε, δεν σας αντέχουμε άλλο…  

Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τελειώσει μόνο για την Κομισιόν, έχει τελειώσει και για τον ελληνικό λαό! Θυμίζει την ελληνική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Δημήτρη Καλλιβωκά, που προσπαθεί να την φωτογραφίσει στο χείλος γκρεμού, κι εκείνος νιώθοντας σίγουρος πέφτει από έναν γκρεμό, φωνάζοντας, πέφτωωωω!

Και πως να μην πέσει αυτή η κυβέρνηση, όταν δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση δημιουργώντας εκατόμβη νεκρών; Από παντελή ανικανότητα ενισχύσεως του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και με την μη δημιουργία αναγκαίων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ); Όταν είναι αποδεδειγμένο πλέον, πως πολλοί θάνατοι προέρχονται από ασθενείς των διαδρόμων των νοσοκομείων, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν σε κάποια ΜΕΘ; Όταν αυτή η εμμονική κυβέρνηση έστειλε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονταν και στη συνέχεια άλλες τόσες χιλιάδες υγειονομικών που αρνούνται να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου;

Είναι παράξενο άραγε, ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν την επιβολή υγειονομικών μέτρων, θεωρώντας ότι ο Covid-19 είναι πλέον διαχειρίσιμος;  

Πώς να μην οργίζονται οι Έλληνες κατά αυτής της κυβέρνησης που επί των ημερών της κάηκε η μισή Ελλάδα και στην συνέχεια φάνηκε ανήμπορη να αντιμετωπίσει το άνοιγμα των ουρανών που πλημύρισαν τον Τόπο; Βλέποντας εικόνες τριτοκοσμικές, όπου πλημύρισαν νοσοκομεία στην Αθήνα, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές από δρόμους που μετατράπηκαν σε λίμνες και λεωφορεία που βούλιαξαν σε υπόγειες διελεύσεις;

Και μετά ήλθαν τα χιόνια, για να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές που εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους, στον ονομαζόμενο ασφαλέστερο δρόμο της Ευρώπης, την Αττική Οδό των επιχειρηματικών συμφερόντων, φίλων αυτής της κυβέρνησης!  

Πώς να μην οργίζονται οι Έλληνες, όταν Πρωθυπουργός και Υπουργοί του φοράνε κομματικές παρωπίδες και κάνουν πως δεν βλέπουν την ωμή πραγματικότητα!

Όταν πηγαίνοντας ο πολίτης στο βενζινάδικο για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, παθαίνει σοκ με την τιμή της βενζίνης και η οποία έχει σκαρφαλώσει στα δυο ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και έχει ξεπεράσει τα δυο ευρώ σε μικρότερες πόλεις και τα νησιά μας!

Όταν ο καταναλωτής – πολίτης για να πάρει πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθεί αυτές τις παγωμένες ημέρες του Ιανουαρίου, το πληρώνει χρυσάφι! Επί παραδείγματι, πολυκατοικία που προμηθεύτηκε 500 λίτρα πετρελαίου στις 3 Ιανουαρίου 2022 πλήρωσε 555 ευρώ. Στις 15 Ιανουαρίου 2022, την ίδια ποσότητα την πλήρωσε 580 ευρώ. Για να εκτιναχτεί η ποσότητα των 500 λίτρων στα 610 ευρώ στις 27 Ιανουαρίου 2022!

Όταν το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο και το αέριο κίνησης είναι πάνω από 1 ευρώ το λίτρο! Μιλώντας δε στην κρατική ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, αποκάλυψε πως στην Ελλάδα από το 2011 έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη, και πως έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης.

Αλλά και στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης τα ίδια συμβαίνουν. Οι καταναλωτές παθαίνουν σοκ καθημερινώς, αφού στα πολυκαταστήματα το κάθε προϊόν “τσιμπάει” κάθε ημέρα 5, 10, ακόμη και 20 λεπτά του ευρώ! Καθιστώντας το καλάθι της νοικοκυράς όλο και λιγότερο σε βάρος!

Με μια κυβέρνηση να παρακολουθεί, ανίκανη, ανήμπορη να τιθασεύσει την ακρίβεια!

Με τον ελληνικό λαό να φωνάζει: “Άντε στα τσακίδια”, και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του να μην ακούν, να κάνουν πως δεν ακούν!

Ηθική, κοινωνική και πολιτική κατάρρευση του “Επιτελικού Κράτους” Μητσοτάκη…

Ωστόσο αυτή η κυβέρνηση καθημερινά βυθίζεται στην ανυποληψία της!  

Η παλαιά πληγή πριν κλείσει, έχει δημιουργήσει νέα βαθύτερη!

Αφού ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εξ απορρήτων άνθρωπος του Πρωθυπουργού, που οι κακές γλώσσες λέγουν ότι όταν ξυπνάει ο Πρωθυπουργός το πρωί ρωτάει τον διαχειριστή του Μαξίμου (Γιώργο Γεραπετρίτη) για το πρόγραμμα της ημέρας και πως θα το διαχειριστεί, είναι αφάνταστα εκτεθειμένος, καθώς αποκαλύπτονται οι “σχέσεις αγάπης” που διατηρούσε με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη!    

Αφού ο υπόδικος Μένιος Φουρθιώτης φέρνει καθημερινά γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και όχι μόνο!

Αυτό όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ανάδειξης πολιτικής διαπλοκής, είναι η παρακάτω απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη προς τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή και πρώηνηθοποιό, πωλητή τηλεμάρκετινγκ και μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου!

2Q==Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γεραπετρίτη:

«Καλησπέρα κύριε Φουρθιώτη και συγγνώμη για τη δυσκολία επικοινωνίας διότι πραγματικά βρισκόμαστε σε εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση λόγω ιού με απανωτές συναντήσεις. Σε επικοινωνία που είχα με τον κύριο Λιβάνιο μου μετέφερε ακριβές περιεχόμενο της οδηγίας και ό,τι είχε εξαρχής αναρτηθεί. Επιπλέον ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πέτσας με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δεσμευθεί για οτιδήποτε άλλο. Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τα τηλεπαράθυρα και για την παράγραφο στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης η οποία θα βελτιωθεί. Θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά σύντομα που θα αφορά περιφερειακούς σταθμούς.Με εκτίμηση, Γεραπετρίτης»!

Καθεστωτική η σχέση κυβέρνησης – ΜΜΕ…

Z

Όμως, όπως έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου, οι σχέσεις κυβέρνησης Μητσοτάκη – ΜΜΕ είναι καθεστωτικές!

Έτσι ήλθε να με επιβεβαιώσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρώην μέλος της ΚΟ της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής και ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης!

Κατηγορώντας την πως χειραγωγεί την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ! Χαρακτήρισε δε το φαινόμενο αυτό, πολύ ανησυχητικό και σε πρωτοφανή βαθμό!

«Χειραγωγεί η κυβέρνηση την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ; Ναι, δυστυχώς σε πρωτοφανή και ανησυχητικό βαθμό!

Η λίστα Πέτσα δεν αποτελεί την αιτία της ολοκληρωτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης στο τοπίο των ΜΜΕ, ωστόσο τα κρατικά κονδύλια που διοχετεύθηκαν στα Μέσα συνέβαλλαν μεν στην εκδήλωση του φαινομένου, αλλά όχι καταλυτικά…»!

Έχει plan B στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Είναι σίγουρο, πως ο Εξουσιολάγνος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις της Κομισιόν περί κυβερνήσεως τεχνοκρατών!

Γι΄ αυτό σχεδιάζει την επόμενη ημέρα! Κερδίζοντας χρόνο από την ΕΕ, υλοποιώντας στον απόλυτο βαθμό την επιθυμία της για εξισλαμισμό της Ελλάδος! Ίσως να προβεί στο εγγύς μέλλον σε μίνι ανασχηματισμό, σε υπουργεία ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος!

Για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο!

Σε τριπλές εκλογές, όπως ο πατέρας του το 1990, ευελπιστώντας ότι θα κουραστεί ο λαός και θα του δώσει αυτοδυναμία!

Χωρίς να νοιάζεται που η χώρα μας θα βρίσκεται σε πολύμηνη εκλογική ταλαιπωρία!

Εξετάζοντας ωστόσο και το plan B που μιλάει για τρικομματικήκυβέρνηση, και για τον λόγο αυτό θα γίνουν συζητήσεις με καλοθελητές του πολιτικού Συστήματος!  

Άλλωστε και κατά το παρελθόν ευδοκίμησαν τέτοια πολιτικά σχήματα!

Γι΄ αυτό μην ακούτε κάποιους, που σας λένε πως δεν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ σε δημιουργία συμμαχικής κυβέρνησης!

Τα λόγια είναι ανέξοδα!

Θυμηθείτε τον Αντώνη Σαμαρά που προεκλογικά διατυμπάνιζε πως ήθελε αυτοδυναμία και όποια σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου θα ήταν πολιτικό πραξικόπημα!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ