Τα Εμιράτα μας γύρισαν την πλάτη με τον πλέον χυδαίο τρόπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πιο εντυπωσιακή προσέγγιση που έχει καταφέρει ο Ερντογάν μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αυτή μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας -και αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι είχαν προβλέψει. Οι δύο χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες σχεδόν σε κάθε περιφερειακή σύγκρουση κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, καθώς και σε αντίθετα άκρα του ιδεολογικού φάσματος. Η μουσουλμανική αδελφότητα του Ερντογάν είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον αραβικό κόσμο, όπως αποδείχτηκε. Επίσης, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Εμιράτων που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, καθιστούσε την Τουρκία πως κοινό εχθρό.

Στην πλέον πρόσφατη ένδειξη επαναπροσέγγισης λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στο Άμπου Ντάμπι ερχόμενος ενώπιος ενωπίω με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, με τον οποίο και υπέγραψε 13 διμερείς συμφωνίες.

Μαζί με αυτές όμως φαίνεται ότι συμφωνήθηκε και κάτι το οποίο αποτελεί τεράστια ήττα για την Ελλάδα. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν απείλησε τα ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας την προετοιμασία για τουρκική εισβολή σε ελληνικό έδαφος στο ανώτατο επίπεδο, αμέσως μετά την επιστροφή του από τα Εμιράτα, σημαίνει πως η συμφωνία Ελλάδας – Εμιράτων είναι πλέον νεκρή.

Η ενέργεια του Ερντογάν μεταφράζεται έτσι ακριβώς από έμπειρους διπλωμάτες. Εάν είχε γίνει πριν την επίσκεψη του στα Εμιράτα, θα ήταν απλώς μία σπέκουλα. Το γεγονός όμως ότι γίνεται αφού έχει γυρίσει, έχοντας μάλιστα 13 υπογεγραμμένες συμφωνίες στη βαλίτσα του, σημαίνει ότι αυτά που λέει τα εννοεί και τα Εμιράτα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Η Ελλάδα λοιπόν γίνεται η πρώτη χώρα στον πλανήτη που συμμετέχει σε συμμαχίες και συνάπτει αμυντικές συμφωνίες, χωρίς να έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος απέρριψε οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης στο Αιγαίο. Κάνοντας ακόμα και τους πλέον καλοπροαίρετους να αναρωτιούνται γιατί στα αλήθεια συμμετέχουμε στην συμμαχία; Σε μία συμμαχία συμμετέχεις όταν απειλείσαι, προκειμένου να εξασφαλίσεις αμυντική στήριξη. Και η Ελλάδα απειλείται ευθέως από την Τουρκία με εισβολή. Όχι από την Ζουαζιλάνδη.

Όταν λοιπόν το NATO λέει ότι δεν πρόκειται να υπερασπίσει τα ελληνικά σύνορα και αντί η Ελλάδα να έχει σηκώσει γη και ύδωρ, να παραμένει σιωπηλή, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με την ΕΕ. Και οι δύο οργανισμοί σπεύδουν να υπερασπίσουν την Ουκρανία η οποία όμως δεν είναι μέλος σε κανέναν από αυτούς, ενώ αδιαφορούν πλήρως για την απειλή που υφίσταται η Ελλάδα η οποία είναι μέλος, ιστορικό μάλιστα ακόμα και στους δύο οργανισμούς! Τώρα έρχεται και η εξέλιξη με τα Εμιράτα και θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν και η Σαουδική Αραβία. Που τους δώσαμε και Πάτριοτ στερώντας τους από την εθνική μας άμυνα.

Είμαστε πλέον παγκόσμιοι καρπαζοεισπράκτορες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ